294 strony: « < 208 209 210 211 212 213 214 > »
Świeżynek
![]() |
|
Do Sensibell
Cześć , również jestem osobą początkującą jeśli chodzi o szycie i miałam podobny dylemat do Twojego. Ja rozważałam Janome 525s,Elna 340ex. Osobiście zależało mi na maszynie prostej w obsłudze, która parę rzeczy uszyje, sukienka, spódnica, bluzka. Nie do końca byłam jednak przekonana do tych dwóch ww., mało czytelne były dla mnie ściegi na Elnie i Janome. Dodatkowo Elna odpadła ze względu na ten "śliczny"niebieski kolor.( aczkolwiek to rzecz gustu) Trafiłam na tym forum na post Czeremchy, która polecała Singera 4423.Bardzo mi w tej maszynie odpowiadał design, czytelne ściegi na pokrętłach, prostota obsługi. Zaryzykowałam, zamówiłam i się zakochałam. Szczerze polecam Ci ten model. Maszyna niezwykle prosta w obsłudze. Bębenek rotacyjny, to czysta przyjemność, nawlekanie nitki również. Co prawda uszyłam na tej maszynie dopiero jedną prostą sukienkę z cienkiej dzianiny, ale szyło się wyśmienicie szwawmi elastycznymi. Proponuje żebyś rozważyła rownież ten model singera, ja osobiście jestem z tej maszyny bardzo zadowolona. --- Ostatnio edytowane 2014-11-01 21:19:06 przez Samsu --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
cześć Samsu,
pięknie dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję za pomoc pozdrawiam --- Ostatnio edytowane 2014-11-02 17:00:51 przez sensibell --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nawlekacz igły ma chyba taki sam jak inne maszyny. I muszę powiedzieć, że jest to gadżet, który trzeba polubić. Ja go nie lubię, nie korzystam i nawlekam "oczno-ręcznie".
Przewaga 4423 nad innymi /w grupie cenowej chyba nawet do 2000/ jest taka, że jest dużo szybsza od innych i ma dużo większą siłę wkłucia. Jakość ściegu owerlokowego zależy głównie od materiału /z powodu pracy na krawędzi/ i w związku z tym - od ustawienia naprężenia nici i długości ściegu. No i od tego, czy używa się stopki do tego ściegu. Obszywanie dziurki - ok, chociaż w temacie "o wyższości dziurki czterostopniowej nad automatyczną" pisałam już nieraz. Ta wyższość dotyczy obszywania czterostopniowego - generalnie, niezależnie od typu maszyny. Pokrowiec - no tak, to worek plastikowy, ale nie jestem pewna, czy jakakolwiek ze współczesnych maszyn jest wyposażona w starodawną walizkę - przeważają dumnie nazwane "sztywną walizką" plastikowe, cienkie skorupy nakładane z góry, nie mające cech solidnego zabezpieczenia. Na dawnych walizkach maszynowych można było usiąść nawet bez obawy o maszynę - teraźniejsze nie wytrzymałyby mocniejszego uderzenia. Edytowałam - oczywiście, widzę wyższość obszywania czterostopniowego nad automatycznym, jednostopniowym. Ania --- Ostatnio edytowane 2014-11-02 19:19:23 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
dziękuję Wam pęknie za pomoc
![]() Jeżeli Mistrzyni Krawiectwa potwierdza tylko wcześniejszą wypowiedź - decyzja zapadła i ja dołączę do grupy posiadaczek maszyny Singer 4423 ![]() ![]() Sylwia |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
No to mamy nową "traktorzystkę"! ![]() Dziewczyny na traktory! ![]() Niechaj Ci się dobrze szyje! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam,
zastanawiam się nad kupnem maszyny, na studia związane silnie z krawiectwem ![]() Proszę o radę jaką maszynę kupić? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przeczytaj wątek dotyczący Łuczników, nie mają zbyt dobrej opinii. O Singerze jest bardzo dużo wypowiedzi, przejrzyj je może będą pomocne.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam jaką polecacie maszynę do 1000 złotych. Dodam ,że jestem nowicjuszką i nigdy ie szyłam na maszynie ale czuje ,że to pokocham dlaego chcę kupić coś lepszego z większą ilością funkcji
![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
poczytaj troche forum ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam
![]() zastanawiam się nad zakupem maszyny silvercrest, o ile w najbliższym czasie pojawi się w Lidlu. Zależało mi na maszynie z chwytaczem rotacyjnym, a z tego co widziałam w instrukcji silvercrest posiada chwytacz wahadłowy.. czy wszystkie modele tak mają? Jeśli tak, czy możecie polecić mi maszynę z chwytaczem rotacyjnym i regulowanym naciskiem stopki do ok 400zł? Z góry dziękuję ![]() |
294 strony: « < 208 209 210 211 212 213 214 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.