Wersja do druku

294 strony: « < 53 54 55 56 57 58 59 > »

Zaaklimatyzowany
Witam,
Planuje kupić maszynę do szycia. Natknęłam sie na markę necchi, konkretnie model 559. Próbuje znaleźć jakieś opinie na temat tych maszyn ale bez skutku. Pomożecie? Warto kupić na początek przygody z szyciem?. Od razu napiszę, że szukalam czegoś używanego w kwocie do 200 PLN. Wiem, że to niewiele na zakup maszyny, ale na więcej nieprędko będę mogła sobie pozwolić.
Mistrzyni Krawiectwa
Popatrzyłam sobie na tę maszynę - wydaje się mieć wszystko, co trzeba... Wszystko zależy od tego, jak była używana przez poprzednika...

Jeśli maszyna jest z allegro - to zdarza się, że sprzedażą taką zajmują się mechanicy, którzy takie maszyny sprawdzają i nawet dają rodzaj gwarancji - warto rozejrzeć się za takim sprzedawcą, a nie kimś, kto po prostu zabrał maszynę z "wystawki" i teraz ją sprzedaje.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Witam Wszystkich bardzo miło.Jestem tu nowa i chciałabym się zaznajomić :). Zakupiłam wczoraj swoją pierwsza maszynę:) Singer 4411.Jak na razie "idzie jak burza" w porównaniu z poprzednią łucznik 50letni:). Maszyna jest bardzo prosta w obsłudze,i muszę przyznać,że prawdą jest to,iż szyje materiały bardzo grube,(dzisiaj wypróbuje ją na zamszu). Wyglądem być może nie powala na kolana ale w końcu nie o to chodzi przecież.W ciągu ostatniego tygodnia przed zakupem naczytałam się dużo o maszynach i w ten sposób trafiałam na różne opinie.Szczerze powiem ,iż przerażało mnie posiadanie ślicznej i delikatnej maszyny obudowanej w całości plastikiem nie o to chodzi abym zamierzała nią rzucać jednak lubię rzeczy solidne i ta właśnie tak wygląda.Tak więc Brzydal zrobił na mnie piorunujące wrażenie:)Co właśnie przyczyniło się do zakupu.Oglądałam filmik dziewczyny,która posiada Brzydala 4423 zachwycił mnie bardzo i bardzo,dziękuje za ocenę oraz filmik pokazowy w końcu to dzięki niemu dokonałam ostatecznej decyzji.:)Jestem pewna ,że model Singer 4423 jest fantastyczny jednak cena mnie przeraziła i dlatego właśnie zakupiłam 4411,w zasadzie nie zauważyłam większych różnic w obu modelach oczywiście poza ilością ściegów.Na dzień dzisiejszy polecam i mam nadzieje zdania nie zmieniać w przyszłości:)Wracając do zalet brzydal jak na maszynę metalową w całości jest niezbyt ciężki wagę jednak swoja posiada przez co jest bardzo stabilny:)To tyle na początek pozdrawiam Ola
"ps" i najwazniejsze udało mi sie ja zakupic w cenie 599zł.Chętnie podam adres sklepu prowadzą internetowa wysyłkę również:)

--- Ostatnio edytowane 2012-11-09 11:16:24 przez Śiwżynka ---
Stara Gwardia
Popatrzyłam sobie na tę maszynę - wydaje się mieć wszystko, co trzeba... Wszystko zależy od tego, jak była używana przez poprzednika...

Jeśli maszyna jest z allegro - to zdarza się, że sprzedażą taką zajmują się mechanicy, którzy takie maszyny sprawdzają i nawet dają rodzaj gwarancji - warto rozejrzeć się za takim sprzedawcą, a nie kimś, kto po prostu zabrał maszynę z "wystawki" i teraz ją sprzedaje.

Ania
Tym bardziej. że sprzedawca zaznacza o potrzebie regulacji i czyszczenia maszyny.

--- Ostatnio edytowane 2012-11-09 19:28:10 przez Susanna ---
Stara Gwardia

Ania
Tym bardziej. że sprzedawca zaznacza o potrzebie regulacji i czyszczenia maszyny.

Stara Gwardia

Ania
Zaaklimatyzowany
Dziękuję Czeremcho za pomoc. Maszyna necchi, o której pisalam ma wszystkie papiery, jakie otrzymuje się przy zakupie, czyli instrukcję obslugi (niestety po niemiecku :krzyk:, kartę gwarancyjną i chyba nawet jest paragon. Maszyna wygląda jak nowa, nie widać żadnego praktycznie zużycia. Są także do niej jakieś dodatkowe elementy wyposażenia (stopki, igiełki, oliwiarka, szpuleczki...)Sprzedawca twierdzi, że dostał ją od rodziny z Niemiec w 2004 roku jako prezent i od tamtej pory stała sobie grzecznie w kąciku czekając na wenę, która do tej pory nie nadeszła, więc postanowił ją sprzedać. Fakt, ze są do niej dokumenty i wygląd urządzenia wydaje się potwierdzać jego słowa.
Czy cena 140 zł jest rozsądna?
Zaaklimatyzowany
Dziewczyny, dodam tylko że to żadna z tych maszyn dostępnych na allegro...
Mistrzyni Krawiectwa
Bardzo rozsądna ;-)

Skoro maszyna tylko stała - warto by ją było zanieść do mechanika, żeby usunął zastarzałe smary, przesmarował tu i ówdzie... ;-)

Z kolei - maszyna nie jest bardzo skomplikowana w obsłudze, można spróbować skorzystać z instrukcji do innych maszyn o podobnych funkcjach, dostępnych na rynku.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Zaaklimatyzowany
Maszyna była juz u mechanika na przeglądzie- sprzedawca ma na to pokwitowanie :oklasky:
Szukam czegoś do niej podobnego, ale nie bardzo wiem czego szukać... Wszędzie piszą, że ma 20 funkcji szycia i ani słowa więcej, ściegi są narysowane na obudowie, ale te rysunki nic mi nie mówią...
Jaka inna maszyna może być do niej podobna??? Udało mi się znaleźć jedynie instrukcję do necchi model od 420 w górę (toż to inna epoka w porównaniu do tej, o której piszę :szok:)...

Czeremcho droga masz jakiś pomysł???
Szukalam też na yt i wszystko w obcym języku -zwariować można...

294 strony: « < 53 54 55 56 57 58 59 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.