Wersja do druku

294 strony: « < 75 76 77 78 79 80 81 > »

Stara Gwardia
Po krótkim użytkowaniu 4423 (dopiero co ją kupiłam,a raczej dostałam od mężą),stwierdzam ,że nie zamieniłabym jej na żadną inną.Maszyna jest naprawdę silna(spokojnie przeszywa kilka warstw jeansu)"nie muląc się".Jak na razie robiłam na niej same "przeróbki",ale nie sprawia mi problemów.Trzeba się tylko przyzwyczaić do jej szybkości.Jeśli ktoś się zastanawia nad jej kupnem ,to szczerze polecam.Nie ma wielu ściegów (chodzi mi bardziej o te ozdobne),ale ja osobiście ich nie potrzebuję.Może jedynym minusem jest to ,że ma tylko jeden rodzaj dziurki do obszywania,ale większość maszyn z chwytaczami wahadłowymi je ma.

Dostałam do niej igły "Singer" i są dużo lepszej jakości ,niż te,które do tej pory używałam(nie pamiętam nazwy,były do łucznika).

--- Ostatnio edytowane 2013-02-23 10:14:54 przez Tula ---
Świeżynek
Czeremcha! Serdecznie Ci dziękuję za wypowiedź. Teraz mogę już zamawiać swoją pierwszą maszynę. Mam nadzieję, że będzie moją kompanką na bardzo długo...:)

Tula- Mam nadzieję, że pierwszy mój kontank z maszyną będzie również udany :)
Anita

--- Ostatnio edytowane 2013-02-23 21:10:00 przez timetosay ---
Stara Gwardia
A ja muszę się pochwalić: nabyłam drogą kupna (przez internet, w łódzkim sklepie u Pani Jolanty) maszynę juki hzl-f 400 . Jest fantastyczna, ma wszystko, czego potrzebuję, będę piać peany nt tej maszyny chyba wiecznie i nt przemiłej obsługi przed i po zakupowej, również w sytuacji, gdy w obliczu odrobiny techniki człowiek (czyli ja) się zgubił.

--- Ostatnio edytowane 2011-11-09 09:35:43 przez pajesia ---
Też dziś ten model kupiłam i teraz próbuję ją rozgryźć, ale nie ma instrukcji po polsku. Też nie miałaś?
Administrator
A ja muszę się pochwalić: nabyłam drogą kupna (przez internet, w łódzkim sklepie u Pani Jolanty) maszynę juki hzl-f 400 . Jest fantastyczna, ma wszystko, czego potrzebuję, będę piać peany nt tej maszyny chyba wiecznie i nt przemiłej obsługi przed i po zakupowej, również w sytuacji, gdy w obliczu odrobiny techniki człowiek (czyli ja) się zgubił.

Też dziś ten model kupiłam i teraz próbuję ją rozgryźć, ale nie ma instrukcji po polsku. Też nie miałaś?

Jeeee gratuluję!! :D:D:D :oklasky::oklasky::oklasky:

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia

Zaszalałam strasznie, wiem. Mąż mnie w tym dzielnie wspierał:)
Administrator

Zaszalałam strasznie, wiem. Mąż mnie w tym dzielnie wspierał:)

A co, raz za jakiś czas można zaszaleć. Z tego co wiem to maszyna Ci nawalała więc się należało :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
To ja się tutaj przeniosę z moimi pytaniami odnosnie Silver Viscount 9000e bo juz wystarczająco zaśmieciłam wątek o Silverkach z Lidla. (Myślałam, że to ta sama firma a jednak nie :D).

Tutaj broszurka jakby tktos chciał zerknąć:
http://www.silversewing.co.uk/sites/default/files/silver_9000e.pdf

Tutaj opis producenta:
http://www.silversewing.co.uk/products/catalog/sewing-machines/8000-9000-computerised-range/silver-9000e

sklep, który obiecuje wiele (napiszę później czy rzeczywiście dają co obiecują czy tylko chwyt reklamowy ;>):
http://www.sewingmachinediscount.co.uk/product/1212/silver-viscount-9000e.html

Poniewaz bede ja kupowac (na dniach) postanowiłam zapytać się o kilka rzeczy doświadczonych juz użytkowniczek.
Krótki wstęp:
Maszyne można nabyc i przetestowac przez 30 dni. Jeśli się nie spodoba to oddadzą poeniążki po zwrocie, o cenę można się targować i ogólnie obiecują zniżki i inne 'Gifty' jak się zamawia.
Będę do nich jutro dzwonić (żeby się załapać jeszcze na "next day delivery" i mieć ją przed weekendem), więc chciałabym się upewnić, że nie zapomnę się o nic spytać.
Jakby któraś z was miała jeszcze jakieś pomysły odnośnie pytań jakie mogę zadać tej firmie to byłabym wdzięczna za dodanie. Poza tym myślę, że taka lista przyda się każdej osobie, która będzie kupować maszynę dla siebie i nie tylko.
Zaczynamy więc:

1. Gwarancja (czy paragon, czy karta gwarancyjna? dowód wydłużenia gwarancji do 15 lat oddzielnie czy w ramach paragonu/karty?)
2. Naprawy gwarancyjne (czy tylko wysyłka do nich czy można podrzucić do lokalnego przedstawiciela i oni też załatwią? - w tym przypadku nie byłoby kosztów dostawy do i z serwisu)
3. Zasady 30-to dniowego wypróbowania maszyny (jeśli dostanę akcesoria to czy je też trzeba będzie zwracać w nienaruszonej formie. Np. Nici, nożyczki itd. - wiadomo przecież, że będzie się chciało się ich użyć :) )
4. Dodatkowe gadżety do maszyny - stopki, stoliki, szpuleczki itd.
5. Potwierdzić akcesoria maszyny z listą ze strony producenta. (obiecują 13 stopek.. więc chcę się upewnić, że będę miała wszystkie w zestawie a nie wcisną mi 'zubożałej' wersji)
6. targowac się o cenę!

Czy coś pominęłam? Z góry dziękuję!
Mistrzyni Krawiectwa
A propos gadżetów - czy igły, stopki i szpuleczki są typowe tylko dla tej maszyny, czy można stosować inne, dostępne w handlu, a również pasujące.

Bo jakiś czas temu było o nietypowych szpuleczkach do jakiejś klasy Singerów - tylko markowe specjalne pasowały...

To chyba wszystko...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Mistrzyni Krawiectwa
Przypomniało mi się.

Walizka. Czy jest do niej walizka albo chociaż porządny pokrowiec /nie plastikowy worek ;-)/

I jeśli nie ma - to czy w ramach dodatków zamiast nożyczek, nici czy innych dupereli mogą ci dać walizkę. Te inne duperele możesz sobie bez problemu za mniejsze pieniądze zamówić z Polski... Z walizką może byc gorzej.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Na stronie producenta jest info :soft cover. Wiec jak znam zycie to jest to taka "plandeczka" zeby sie nie kurzyla maszyna :)

Dopisalam do listy - zapytam o "hard cover' albo "carry case".

Faktycznie chyba lepiej bedzie. Poza tym jesli po 30 dniach zwroce to nie bede musiala sie martwic o te jedne nozyczki ktore otworzylam i musze odkupic ;)

294 strony: « < 75 76 77 78 79 80 81 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.