294 strony: « < 266 267 268 269 270 271 272 > »
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Jest głośny, nie wiem czy bardzo bo nie mam porównania do innych overlocków, wydaje mi się że one wszystkie głośno pracują
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja też uważam, ze jest głośny ale ogólnie dobrze się sprawuje.
|
|
Administrator
![]() |
|
Chyba wszystkie overlocki są głośne. W końcu to maszyny... ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ok dzięki😃 ale co.... tylko Brother żaden inny??
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na Forum jest wiele informacji przydatnych w wyborze np. tu ekrawiectwo.net/board/thread/19645/jaki-overlok-kupic/?page=1
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam
![]() w poszukiwaniu porad maszynowych trafiłam na to forum ![]() ![]() niedawno ze średnią córką postanowiłyśmy że potrzebna nam maszyna ![]() ![]() mam snetyment do Singerów i niechęć do Łuczników. na chwilę obecną myślę o Singerze HD 4411, 4423 (lepiej ten tańszy chyba że naprawdę warto dodać te 200 zł więcej), ale nie upieram się może w podobnych cenach są inne dobre rzeczy ![]() czego oczekuję: -SZYCIE CIENIUCHNYCH I GRUBYCH MATERIAŁÓW(filc i kilka warstw jeansu i może jakiś kawałek miękkiej skóry… chcę by maszyna nie była ograniczeniem kreatywności) materiały elastyczne też miel widziane - by można było szyć cienką nitką a także mocniejszą (grubszą trochę) -maszyna powinna dawać niegraniczoną możliwość przyszywania aplikacji z różnych tkanin, łączenie materiałów, grubszych taśm) -stopka do dziurek od guzików,stopka do wszywania suwaków -możliwość zaobrębiania -możliwość wyłączenia transportera -by series gwarancyjny nie był w Chinach (czytałam że tak się zdarza nawet przy Husqarnie i niektórych modelach Singera) -nie potrzebuję sztucznie wyglądających haftów choć kilka ściegów by się przydało ...ma być odrazu dobra parwie jak rzemieślnicza ale dobrze by była w miarę tania (chcę młodsze córki zachęcić do rozwijania ich zdolności, narazie szyją drobiazgi z filcu ręcznie i robią bransoletki z koralików... przy oakzji sama jako ilustratorka myślę o ilustratorskich niejako torebkach) NIE MUSI: być cicha, mieć automatycznego nawlekania igły, być lekka i malutka i jeszcze śliczna z góry dziękuję za pomoc ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Część
Myślę że singer 4423 to dobry wybór dla Ciebie jak nie zależy Ci np na automatycznym obszywaniu dziurek tutaj znalazłam fajną recenzję tej maszyny http://intensywniekreatywna.blogspot.com/2012/08/brzydal-w-akcji-czyli-recenzja-singera.html?m=1 |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Nie wiem czy czytałaś ten wątek, Czeremcha wyjaśnia w nim różnicę między 411 a 4423
https://ekrawiectwo.net/board/thread/49190/typowe-nietypowe-pytanie-o-zakup-maszy/?page=3 --- Ostatnio edytowane 2016-11-18 20:45:28 przez oki --- --- Ostatnio edytowane 2016-11-18 20:54:09 przez oki --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
oooo super czytałam recenzję "brzydala" ale nie dotarłam do aktualizacji
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
oooo super czytałam recenzję "brzydala" ale nie dotarłam do aktualizacji
![]() "AKTUALIZACJA Z 2016 ROKU Pojawia się tyle maili z pytaniem i co sądzę o Brzydalu po latach, że chyba lepiej to napisać tutaj. Sądzę to samo - nadal go mam. Nadal używam. Serwisu nie widział. Nie mam zamiaru wymieniać go na nowszy model ![]() --- Ostatnio edytowane 2016-11-18 20:52:52 przez ZieloneA --- |
294 strony: « < 266 267 268 269 270 271 272 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.