Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich.
Wcześniej witałam się już w wątku powitalnym, ale teraz myślę, że przyszedł dobry czas żeby na stałe zagościć także tutaj ![]() Nie pamiętam co dokładnie już o sobie pisałam, więc pokrótce opowiem o mojej przygodzie z szyciem. Maszynę posiadam od listopada tamtego roku, jednak prawdziwy zapał szyciowy złapał mnie dopiero około maja tego roku. Wprawdzie od tamtej pory uszyłam zaledwie kilkanaście rzeczy, ale w tym czasie miałam prawie dwumiesięczną przerwę. Myślę, że dopiero się rozkręcam i będzie coraz lepiej. Jestem oczywiście samoukiem, więc duża część zaawansowanych trików krawieckich jest poza moim zasięgiem, ale staram się uczyć nowych rzeczy i doskonalić już poznane. Dla mnie jest to coś pięknego, że przy odrobinie poświęconego czasu mogę chodzić w ubraniach własnoręcznie zrobionych, idealnie dopasowanych i jeszcze dokładnie takich jakie chce mieć. Szyję przede wszystkim ciuchy, ale ostatnio dzięki Letniej Akademii Szycia otworzyłam się też na inne rzeczy. Materiały wyszukuję na ciucholandach i w szafie ze starymi ubraniami po mamie czy babci. Mam mnóstwo pomysłów, ale jakoś ciągle nie nadążam ich realizować przez brak czasu. W moim wątku powitalnym było coś o tym, że mam uszyć "karniaka", który wszystkich powali(pisał o tym Zbych), ale na to musicie dać mi chyba jeszcze trochę czasu ![]() Trochę za bardzo się rozpisałam, ale taka gaduła już jestem niestety. Póki co zaprezentuje Wam kilka z moich lepszych uszytków(oczywiście wykonanych od podstaw), a gdyby ktoś chciał zobaczyć coś więcej teraz lub w przyszłości to zapraszam na bloga: http://kolorowy-wieszak.blogspot.com/ Pozdrawiam ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
no no
pochwalic musze ![]() ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Fiu fiu! To już nie jakieś tam fiki-miki, tylko normalne, rasowe szycie!
A moim przygryzaniem się wcale nie przejmuj, bo to nigdy nie jest na poważnie! ![]() ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Śliczne spódniczki! A fartuszek mnie powalił, piękny! ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.