Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Stara Gwardia
Ja akurat służbowo bywam na studniówkach i sukienki są naprawdę różne, krótkie, długie, dopasowane i workowate szyfonowe i z tafty. Widywałam dziewczyny w bardzo skromnych sukienkach, wyglądały prześlicznie i robiły furorę, kwestia osobowości, dodatków, umiejętności noszenia sukienki i komfortu. A i jeszcze uśmiechu :)
I przykład z drugiej strony dwie niewysokie dziewczyny z ładnymi nogami ale bez talii takie "równe babki" (bliźniaczki) - sukienki szyte na zamówienie - koronka, tafta i półklosz. A teraz wyobraźcie sobie jęk tych dziewczyn, kiedy zobaczyły siebie na filmie - żal było patrzeć.
Dość żałośnie też wyglądają dziewczyny, którym tren plącze się między nogami w trakcie poloneza, albo takie, które pierwszy raz założyły buty na szpilkach. Trzeba pamiętać, że studniówka to nie wybieg, na którym modelka paraduje przez 20 sekund tylko często całonocna impreza.
Właśnie jak widzę wklejane tutaj sukienki to sobie myślę : "Dziewczyno jak ty w tym się będziesz poruszać a w konsekwencji jak wyglądać"

Carolino, masz chyba jeszcze trochę czasu, przejdź się po sklepach poprzymierzaj różne sukienki, nawet takie, które nie bardzo Ci się podobają, zobacz co się dzieje z sukienką, kiedy podnosisz ręce do góry, albo robisz większy krok. Opadająca, niewygodna sukienka może zepsuć nawet najlepszy humor.

--- Ostatnio edytowane 2013-12-29 12:07:02 przez agaaffek ---
Moim zdaniem o przeźroczystej różowej pól mini z odkryta górą i z cekinami można powiedzieć wszystko, tylko nie to, że jest skromna. ;) Ososbiście jestem za skromnymi i prostymi. Postawiłabym przede wszystkim na materiały dobrej jakości , wtedy krój może być jaki się chce. (zamawiałam nieraz z asosa i wiem, ze czasem w realu sukienka okazuje się, że wygląda 'tanio'...)

--- Ostatnio edytowane 2013-12-29 12:30:02 przez moonikat ---
Mistrzyni Krawiectwa
Jakoś argumenty o "tanim wyglądzie sukienki" do mnie nie przemawiają... To z reguły problem osoby, która taką sukienkę - a dokładniej - osobę - ocenia. I ostatni argument, kiedy dziewczyna jest wysoka, zgrabna, ma super nogi... "Ale sukienkę ma tanią :cwaniak:..."

Nieeee, ja sama - nie będąc wysoką, zgrabną i mając nogi takie jakie mam B-)chcę wyglądać dobrze i/albo oryginalnie - ale nigdy nie zastanawiam się nad "taniością z wyglądu". Jeśli ciszej albo głośniej kogoś oceniam - to na zasadzie, czy ta osoba wygląda dobrze czy źle, w najgorszym razie - wygląda jak tania /.../, a tu cena kreacji niewiele ma do rzeczy. Ważniejsze jest co jest w środku sukienki. Bo taniość jest dla mnie określeniem stylu - w sensie ducha - prezentowanego przez daną osobę. I ta sama sukienka ubrana przez dwie różne osoby może dać zupełnie różny efekt.

Ania

--- Ostatnio edytowane 2013-12-29 19:50:48 przez czeremcha ---

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Dziękuję Wam za wszystkie rady i opinie. :)

Jeśli mam być szczera to sama zastanawiałam się czy sukienka nie jest z przodu aby za krótka. Domyślam się, że dziewczyna ze zdjęcia, jako modelka ma około 170cm wzrostu, ja nieco mniej, jakieś 160 dlatego przypuszczam, że dół sukienki sięgałby bliżej kolana niż na zdjęciu. :) Oczywiście nie chciałabym wyglądać zbyt wyzywająco i cały wieczór martwić się o to, że jestem na językach wszystkich nauczycielek i koleżanek.
Planuję też dobrać do tego jakieś bolerko (?) sama nie wiem, może wypada choćby do samego poloneza...
Mistrzyni Krawiectwa
Carollino, tak mi się wydaje, że ta sukienka nie do końca Ci odpowiada. Nie masz gdzieś sprytnej krawcowej i sklepu z materiałami? Jak zaczniesz kombinować z bolerkiem to dopiero będziesz miła schody. Po za tym sukienkę z tyłu trzeba będzie skracać.
Moonikat ma trochę racji. Sukienka może okazać się kiepskiej jakości. Nie tyle będzie wyglądać "tanio" co tandetnie.
Nie myślałaś o "małej czarnej" cekinowej?
Nie chciałam kupować całej czarnej sukienki bo wiem, że 70% dziewczyn z klasy właśnie taką będą miały... ;)

No sukienka na zdjęciu wydaje mi się przecudowna, jestem w niej wręcz zakochana, w internecie przeczytałam wiele pozytywnych opinii na temat tych sukienek i liczę na to, że jednak jej jakość będzie mnie zadowalać. Jakby co, mam jeszcze możliwość zwrotu. ;)
Mistrzyni Krawiectwa
Nie miałam na myśli czarnej sukienki. "Mała czarna" to takie słowo wytrych. Kolor może być inny: fiolet, śliwka, granat, szafirowy, ciemnoszary a cekinowe materiały, zwłaszcza typu mermaind wprawdzie nie nadają się dla każdego ale świetnie wyglądają w klubowym oświetleniu.
Nie chciałam kupować całej czarnej sukienki bo wiem, że 70% dziewczyn z klasy właśnie taką będą miały... ;)

No sukienka na zdjęciu wydaje mi się przecudowna, jestem w niej wręcz zakochana, w internecie przeczytałam wiele pozytywnych opinii na temat tych sukienek i liczę na to, że jednak jej jakość będzie mnie zadowalać. Jakby co, mam jeszcze możliwość zwrotu. ;)
Skoro jestes w niej zakochana i Tobie sie podoba, to sobie ją kup.
To Ty masz byc zadowolona, a nie my...:jezyk_oko:

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.