Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Zaaklimatyzowany
Tak jak w temacie witam Was serdecznie. Miałam już przyjemność wielokrotnie korzystać z waszych krawieckich rad ( za pomocą google często tutaj trafiałam). Zawsze rady te były pomocne i rzeczowe za co bardzo dziękuję :)
Teraz postanowiłam się przedstawić i dołączyć do Waszego grona. Jestem Monika, już w przedszkolu miałam swoją maszynę taką ręczną (kręciło się kółeczkiem, a ona szyła pojedynczym ściegiem). Szyłam na niej ubranka dla lalek. Po latach myślę, że mama kupiła mi ją dla świętego spokoju bo chciałam usilnie jej pomagać w szyciu na Łuczniku... chyba około 11 roku życia zaczęłam skracać spodnie i zmieniać ich krój. Po latach mój chłopak spytał mnie czy nie umiałabym uszyć pokrowca na śpiwór...zaprojektowałam, uszyłam i od tego się zaczęło :)
Do dzisiaj szyję na maszynie mamy jest to niezniszczalny i odpukać niezawodny Łucznik 884. W przyszłości marzę o BERNINIE Bernette MILAN 8 (lub wcześniejszej E92c)-taka maszyna na całe życie, jak dla mojej mamy Łucznik- tylko ze względu na to, że chciałabym mieć maszynę cichszą od Łucznika.
Stara Gwardia
Witamy Katowice!!! :rotfl: z jakiego osiedla jesteś?
Z koszutki,a Ty gdzie mieszkałeś ? Cieszę się że coraz więcej mężczyzn sięga po maszynę do szycia :)
Stara Gwardia
Z Centrum Sterowania Wszechświatem, czyli Witosa City - ale obecnie CSW jest przeniesione do Hamburga. :D
Hehe :) A ja głupia, całe życie myślałam że CSW jest na Koszutce :D
Pogromca spamerów
witaj :)
Stały Bywalec
Witam:) Też jestem ze śląska
A ja z Wielkopolski! Dobry wieczór!:)
Witaj:)
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Zaaklimatyzowany
Dziękuję za miłe przyjęcie :) Właśnie zgłębiam swoją wiedzę. Mam nadzieję że ogrom wątków na forum i wiedzy w nich zawartej pozwoli się dokształcić :)

PS. Przeglądałam wątek roksanitki i podziwiam kunszt. Rzeczy odszyte przez Ciebie są perfekcyjne :)
PaniRudyKot bardzo lubię Wielkopolskę :) Miałam okazję kilkakrotnie odwiedzić te rejony i zawsze byłam zaskoczona gościnnością i pięknem terenów.

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.