Wersja do druku

Stara Gwardia
Właśnie odebrałam materiały zamówione z cottonbee. Gdyby ktoś chciał i się zastanawiał czy warto- zdam relację z przebiegu zamówienia.

Samo projektowanie nadruku jest proste. Podoba mi się chat, na którym można porozmawiać, zadać pytania. Miła obsługa, szybka realizacja. Dzwonią, pytają, wysyłają sms-y, mailują etc. Nawet dostałam kawałek materiału chyba gratis.
Materiały fajne w dotyku, mi osobiście się podobają. Zamówiłam nadruki na popelinie, satynie i płótnie.
Minusy: czarny kolor jest szary. Mi zależało na tym, by czerń była głęboką czernią i było to zaznaczone na palecie kolorów. Tu jestem zawiedziona.
Małe nutki białe na czarnym kolorze są niewyraźne. Małym i delikatnym wzorom brakuje ostrości. I to chyba jedyne minusy.
Z pewnością nic czarnego i z drobnym wzorem nie będę z cottonbee zamawiać.
Pozostałe kolory ładne.
Podejrzewam, że najlepiej im wychodzą nadruki kolorowe na białym tle.

Zamówię sobie też coś z tego ze spoonflower dla porównania materiału i jakości nadruku.
Jeżeli ktoś reklamuje, że nadruk będzie czarny, a nie grafitowy - to on ma być czarny! Jak sumienie faszysty!
A biały ma być biały i wyraźny!
Według mnie te niedociągnięcia są dyskwalifikujące. I cóż z tego, że są mili? Kiedy knocą robotę?
Wyobraź sobie klienta, który zamówił 225 koszulek z czarnym nadrukiem, a dostaje szaro-bure. Ja bym np. tego nie przyjął i nie zapłacił za tak wykonaną usługę.
Albo nie potrafią zmienić wydatku farb na maszynie, albo mają tak prymitywną maszynę, że zmienić tego się nie da, albo się zwyczajnie nie znają na tym, co robią. I to jest najbardziej prawdopodobne.
Do ludzi wciąż nie może jakoś dotrzeć, że maszyna nie robi niczego sama. Maszynę trzeba zaprogramować i musi to zrobić fachowiec. A nie koleś z łapanki, który wczoraj handlował pietruszką.
Według mnie powinnaś ich raczej omijać szerokim łukiem. :)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
To, że czarny kolor mają skopany nie przekreśla tego, że obsługa jest miła. Dla mnie akurat to jest ważne, bo nie lubię, gdy ktoś ma mnie i moje pytania gdzieś, skoro mam zamiar coś zamówić.
Nie mogę też napisać, że wszystko jest be, bo nie było by to sprawiedliwe ;)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.