Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Stara Gwardia
Jeżeli jest gwarancja to reklamować.
Świeżynek
Jeszcze raz dziękuję za chęć pomocy i poswięconą mojemu problemowi uwagę - Pozdrawiam !!!
Stara Gwardia
Przed oddaniem do reklamacji włóż wszystko z powrotem tak jak było i nie przyznawaj się, że coś tam przy niej robiłaś.:)
Stara Gwardia
Przed oddaniem do reklamacji włóż wszystko z powrotem tak jak było i nie przyznawaj się, że coś tam przy niej robiłaś.:)
Krawiec-Filozof
Przede wszystkim obejrzyj dokładnie wszystkie śrubki, które odkręcałaś - na nich są często "niby-plomby" w postaci kropelki lakieru. Uszkodzenie tej kropelki oznacza, że użytkownik grzebał w mechanizmach, a wówczas gwarancja traci ważność. Jeśli znajdziesz gdzieś taką uszkodzoną plombę - kapnij kropelkę lakieru (tylko nie do paznokci!!!) i udawaj Greka przed serwisem...:)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Świeżynek
Dziekuję za wszystkie uwagi:)
Świeżynek
mam ten sam problem, maszynę kupiłam nie tak dawno. Zacięła się podczas szycia juty. Wcześniej często nici mi się wyciągały, zawsze coś się działo nie tak. Więcej siedziałam przy instrukcji niż szyciu. chciałabym oddac do reklamacji, tylko sie obawiam, że zostanie odrzucona, bo pracowałam na niej i niechcący spadła mi ta odudowa na nici i sie to rozwaliło. prosze o jakies rady
Świeżynek
Rozwalona obudowa nie dyskwalifikuje z gwarancji. Gwarancja też nie obejmuje wszystkich napraw. Najlepiej oddaj do serwisu pokazując gwarancję. Oni sprawdzą co się dzieje i powiedzą ci czy naprawią to w gratisie, czy też musisz za coś zapłacić. Mogą też od razu wymienić połamane części. Jeżeli boisz się o koszty, poproś o ocenę i kosztorys przed wykonaniem zlecenia.

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.