62 strony: « < 56 57 58 59 60 61 62 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Tu już natłuszczanie nie pomoże, Polecam wizytę u dermatologa. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja miałam podobnie ale nie az tak. Wit.A+d3, masc z wit a, maść gojąca, wkładanie rąk w rękawice albo worek i na to rekawica ciepła - to po masci na noc.Ja miałam tak zwykle w zimie, zaczynało mi sie, a przez lato i jesien spokój. Pomysl, czy nie uzywałas detergentu nowego.Pewnie odpoczynek od maszyny wskazany, chodzi mi o wszystko co ostre, czyli głównie o igłę ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-01-22 09:49:41 przez Niteczka82 --- --- Ostatnio edytowane 2014-01-22 09:50:30 przez Niteczka82 --- --- Ostatnio edytowane 2014-01-22 11:03:09 przez Niteczka82 --- --- Ostatnio edytowane 2014-01-22 11:03:25 przez Niteczka82 --- ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jestem tez alergikiem ![]() ![]() Na Twoje problemy ze skórą na rękach polecam wypróbowaną przeze mnie maść z żywokostem .Koszt ok.16-18zł zależy,w której aptece.Obecnie stosuję maść żywokostową,stosuję tą z firmy GorVita. Opakowanie /tuba 150ml. Podaje Ci skład: "żywokost lekarski,arnika górska ,woda mineralne:wodoroweglanowo-chlorkowo-sodowa,bromkowo-jodkowo-borowa. Maść dobrze się wchłania a naturalna alantoina,prowitamina B6 dodatkowo nawlża i odżywia skórę.Składniki te przyśpieszaja proces regeneracji naskórka..." Jest jeszcze żel z żywokostem ale częściej stosuję maść -na wszelkie uszkodzenia naskórka i jest rewelacyjna.Szybko się goi ( najpierw odrobinę "zapiecze" ale tym sie nie przejmuj-po prostu tak reaguje uszkodzony naskórek ). Co do problemów z kręgosłupem(niestety nie powinnam jeżdźić na rowerze ze względu na stawy łokciowe) stosuje ... codziennie 30-do 60 min spacer nordic walking.Pomaga na kompletnie ściachany kręgosłup (szyjny,lędźwiowy i co tam jeszcze u mnie nie zbadali w tych kościach ![]() Warto zainwestować w siebie a koszt nie jest duży.Naprawde polecam ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Co do uczulenia to prawdopodobnie przyczyna jest farba olejna. Mąż przed świętami malował łazienkę lamperia olejna (niestety nie mam tam płytek ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Hm, mojej koleżanki mąż miał identycznie problemy z rękoma jak widać u Ciebie na zdjęciu, a jest zawodowym kierowcą. Lekarze twierdzili, że to wina pracy. Na dłuzszą mętę nic mu nie pomagało, żadne maści, nagrzewania. Jakieś 10 lat temu mial usunięte migdałki no i od tego czasu problem ustał!
A spacer z kijkami polecam gorąco!!! Mnie NW wyciągnął z powaznych problemów z kręgosłupem, smiem twierdzić, ze uratował przed operacją kręgosłupa! --- Ostatnio edytowane 2014-01-22 13:44:03 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
|
|
Magdo widziałam zdjęcie Twojej dłoni, mój chłopak ma ten sam problem. Co roku w okresie wakacji robi mu się to samo co Tobie. Trwa to jakiś czas i przechodzi aż do następnego lata. Również jest kierowcą zawodowym jak znajomy monikowo, może to jakaś choroba zawodowa heh. ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Myślę, że jeśli chodzi o dłonie najlepiej jest się wybrać do dermatologa i poprosić o maść z zawartością sterydów- bardzo szybko goją takie stany zapalne. Tak na prawdę jeśli byłoby to uczulenie to leki przeciwalergiczne powinny załagodzić sytuację. Jeśli nie to trzeba zdiagnozować szczególnie że wcześniej wspominałaś o problemie z krążeniem w dłoniach. Taki stan może też być spowodowany tym że kiedyś mogłaś lekko odmrozić dłonie i stan ten będzie powracał - np. ja tak mam z uchem , ale w domu posiadam maść sterydową i jak tylko zauważę to smaruję i się nie męczę
![]() Napisałaś dość istotną rzecz , podczas wykonywania ćwiczeń ważne jest by napinać mięśnie brzucha - jeśli zrobimy to w sposób prawidłowy stabilizujemy ciało , odciążając kręgosłup. ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Faktycznie, wygląda jak alergia - atopowe zapalenie skóry.
Najprościej byłoby spróbować maści dostępnej bez recepty - hydrocortisonum. Czekając w kolejce do dermatologa. http://www.doz.pl/apteka/p54713-Hydrocortisonum_Oceanic_5_mg__g_05__krem_15_g Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Bez maści sterydowej pewnie się nie obejdzie. Moja znajoma dostała Lorinden A.
Współczuję i pozdrawiam. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dla mnie NW to 1,5 godz. relaksu. Wzięłam się też za fitness - nie zdawałam sobie sprawy, że tak się zasiedziałam...