Świeżynek
![]() |
|
Jak w temacie. Nie jestem krawcem, nawet nigdy nie miałem igły w ręku. Natomiast od paru lat chodzi za mną pewien płaszcz którego raczej nie można kupić ponieważ wyszły z mody pod koniec XVIII
![]() Tylko proszę się nie śmiać, zdjęcie jest dosyć nietypowe http://2.bp.blogspot.com/-yGRrBPOM3XU/TW6VgAGNVMI/AAAAAAAAJ8s/0zgn2CcNvRU/s1600/frankenstein-1994-09-g.jpg Robert De Niro biegał w takim po planie Frankensteina, ta warstwa materiału bliżej kołnierza narzucana była na głowę jako kaptur. Moje pytanie tyczy się wyceny takiej pracy, uszycie z porządnych materiałów, itp itd, czy ktoś mógłby mi przybliżyć mniej więcej jaki fundusz miałbym na to przeznaczyć? Nie mówię że dziś ani jutro, ale jestem pewien że w końcu kiedyś znajdę chwilę żeby zrealizować ten zwariowany pomysł ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Czy ja wiem, czy aż taki zwariowany? ![]() W sumie roboty z tym nie jest tak strasznie dużo (wyjąwszy podszewkę, bo to jest dla mnie przekleństwo od zawsze... Od kiedy Kopernik została kobietą... ![]() Na szczęście już osiągnęliśmy to minimum społecznej tolerancji, kiedy inaczej od wszystkich ubrany człowiek nie wzbudza niezdrowej sensacji. ![]() Za podstawę form może posłużyć klasyczny płaszcz woźnicy, bądź angielska peleryna a'la Holmes, nota bene zwana tam - "Mac". ![]() Sam się nie podejmę w tej chwili, z powodu obłożenia robotą i braku miejsca w pokoju, żeby stworzyć jednak dużą rzecz. Polecam Ci wszelakoż grupę na FB o nazwie "Czarny Market": https://www.facebook.com/groups/czarnymarket/ To grupa fanów estetyki gothic, punk itp... Prowadzi ją Agnieszka "Endżi" - bardzo sympatyczna i użyteczna dziewczyna. Prawdopodobnie szybciej Cię naprowadzi na takie rzeczy. A jeżeli zależy Ci na tym, aby to był jedyny, niepowtarzalny egzemplarz - może spróbuj napisać do naszej nieocenionej specjalistki od cosplay'u - Mio. Jest w tym niezrównana! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki za rzeczową odpowiedź
![]() Odezwę wspomniany "Czarny market", pewnie nie ja pierwszy wpadłem na ten pomysł ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Naprawdę ciekawy projekt
Jeżeli mogę podpowiedzieć . Podejdź do jakiegoś większego teatru (mają swoich krawców)oni chętniej uszyją i wycenią taki projekt. Normalny krawiec może albo się nie podjąć, albo poda taką cenę zaporową że szczęka tobie opadnie. Kiedyś podesłałem klienta z podobną stylistyką do mojego mistrza (klient usłyszał cenę 2tyś samo uszycie) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A myslisz, ze krawiec z teatru uszyje Ci za kilka złotych? ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie miałem na myśli kilka złotych bardziej kwotę bliżej tysiąca
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeżeli dla krawca będzie to bardziej nietypowe zlecenie i nie będzie w stanie wycenić ile czasu mu to zajmie, to zgadzam się z Vestiarius - da zaporową cenę
![]() Poza tym w teatrach często mogą szyć w godzinach pracy swoje projekty jak nie ma dużo roboty, a co za tym idzie też może wyjść taniej - warto pytać, chociaż wiadomo co osoba to inaczej będzie. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.