Wersja do druku

Świeżynek
Dzień dobry Państwu :) Jakiś czas temu moja dziewczyna zapragnęła stworzyć legginsy ze swoim własnym wzorem wydrukowanym z komputerowego pliku. Zwróciłem się do pewnej małej firmy specjalizującej się w zadrukowanych legginsach, bardzo sympatyczni ludzie :) ich leginsy kosztują 129 pln sztuka, gdy zapytałem się ich za ile stworzę u nich swoje własne legginsy, odpowiedzieli mi że za 129 pln co mnie zszokowało że taka sama cena. Gdzie mogą drukować materiał że wychodzi to tak tanio? Bo rozumiem że jest jakaś drukarnia której ślą plik komputerowy i oni przenoszą to na materiał odpowiedni no i potem ten materiał trafia do szwalni i z niego szyją legginsy. Dobrze kombinuję? Może ktoś z Was przeszedł tę drogę i ma jakieś rady? Co trzeba zrobić żeby wyprodukować zadrukowane, kolorowe legginsy, taniej niż 129 pln? :)
Stara Gwardia
Witaj, ja znam firme ktora drukuje na tkaninie i jest to http://cottonbee.pl/materialy niestety nie jestem pewna gdzie na dzianinie poniewaz rowniez poszukuje wiec daj znac :)
Pozdrawiam

Nur Frauen mit Tattoos sind sexy
Świeżynek
O dziękuję za zainteresowanie :) Fajna strona, będę ją miał w pamięci, ale do innych celów, bo oni mają wszędzie 100% bawełny a legginsy muszą mieć materiał elastyczny nieco, poza tym wychodzi drogo, mi głównie chodzi o to żeby odtworzyć proces wytwarzania legginsów który jest już znany ludziom :) know how. Nie wiem czy elegancko jest podawać przykłady, ale zaryzykuję, znalazlem na fejsbuku grafika komputerowego (ja sam nim jestem) który wyspecjalizował się w pojedynczo zadrukowanych legginsach https://www.facebook.com/Dejfart kosztuje to u niego jeszcze mniej bo 120 pln, próbowałem wyciągnąć od niego informacje, powiedział tylko że najpierw korzysta z drukarni a potem ze szwalni, ale nie chciał oczywiście zdradzić nic więcej :) ot zagwozdka... (p.s. sorry nie wiem jak zrobić żeby link był klikalny)

--- Ostatnio edytowane 2014-03-18 19:50:17 przez Maciej Mackiewicz ---

--- Ostatnio edytowane 2014-03-18 19:51:24 przez Maciej Mackiewicz ---

--- Ostatnio edytowane 2014-03-18 19:52:30 przez Maciej Mackiewicz ---
Stara Gwardia
Konkretnej firmy nie podam bo nigdy mi taka usługa nie była potrzebna ale wystarczy w googlach wpisać "drukowanie dzianin" i wyskakuje duuuuużo firm. No w tym momencie trzeba się namęczyc i podzwonić, jak nie jedna to druga, jak nie druga to może podadzą ci jakiś namiar (oni doskonale znają swoją konkurencję i zakres działania.
Ze swojej strony mogę dodać, że te leginsy z linka który podałeś to nie jest taka sobie dzianina albo lekko elastyczna to bardzo elastyczna lajkra, gęsta, taka jak rajstopy tylko wiadomo grubsza.
Dziękuję za pomoc. Oczywiście sprawdzałem w google ale trudno mi było natrafić na druk niskonakładowy, z tym że wpisywałem "tkaniny" a nie "dzianiny" teraz wpisałem "dzianiny" i okazało się że wyskoczyły zupełnie nowe firmy :) dzięki za wskazówkę, jak się czegoś dowiem to napiszę.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.