Świeżynek
![]() |
|
Cześć wszystkim Forumkom
![]() Nie wiem czy nie porywam się z motyką na Słonko ale chciałabym uszyć swoją własną suknię ślubną. Nie będzie ona opływała w tiule i inne takie, ma być skromna, taka elegancka, wyjściowa, ale jednocześnie ze smakiem ![]() Odcięta na biodrach-z racji mojej niestandardowej figury. Opis sukienki: - ecru, beż - koronkowa ( róże bądź inne kwiaty, dosyć gęsta) - do kolana - rozkloszowana od pasa - z dekoltem w serce - ramiączka z koronki ( jak na środkowym zdjęciu lub coś w tym stylu) - plecy jak na pierwszym obrazku (bądź podobne) Moje pytania: - gdzie można nabyć ładną koronkę w odpowiedniej cenie? Może macie już wypróbowany sklep online bądź stacjonarny w Warszawie? - czy uważacie, że dekolt serce mogłabym zrobić tylko i wyłącznie z podszewki+ założyć po prostu stanik push up, żeby to ładnie wyglądało? Czy potrzebny jest do tego jakiś usztywniacz? gorset (boje się że moja maszyna nie da rady z gorsetem) Jakiego materiału najlepiej użyć? - czy marszczenia lepiej robić przyszywając gumkę? czy robiąc zakładki? Byłam przewdzięczna za pomoc ![]() Moja maszyna musi to znieść, niestety nie jest super mocna, bo to łucznik w motylki;/ Daje radę dopóki nie musi zszyć czegoś twardego, np jeansu czy sporej liczby warstw? ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam Monika jakszyc.cba.pl --- Ostatnio edytowane 2014-03-23 23:28:06 przez RzabaZen --- --- Ostatnio edytowane 2014-03-23 23:28:41 przez RzabaZen --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
W jednym ze swoich postów piszesz, że szyjesz wszystko na czuja...
Nie porywałabym się. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
ale w żadnym sklepie nie mogę znaleźć tego co chcę. Najwyżej pójdę do krawcowej jak mi się nie uda. A zakładając, że mi się uda? Mógłby ktoś mi pomóc i odpowiedzieć na moje pytania?
--- Ostatnio edytowane 2014-03-24 12:35:53 przez RzabaZen --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Odpowiedzi:
- gdzie można nabyć ładną koronkę w odpowiedniej cenie? Może macie już wypróbowany sklep online bądź stacjonarny w Warszawie? np Alexis na Bieżuńskiej i internetowe: Textilmar, Natan a koronka to sprawa gustu - czy uważacie, że dekolt serce mogłabym zrobić tylko i wyłącznie z podszewki+ założyć po prostu stanik push up, żeby to ładnie wyglądało? Czy potrzebny jest do tego jakiś usztywniacz? gorset (boje się że moja maszyna nie da rady z gorsetem) Jakiego materiału najlepiej użyć?Musisz rozróżnić gorset i gorsetową górę. Materiał musi być co najmniej usztywniony. Możesz skorzystać z któregoś z wykrojów burdy i uszyć sukienkę na próbę. Do takiej góry jak sukienka na drugim zdjęciu raczej gorsetu nie potrzeba, ale materiał i tak trzeba usztywnić i całość dobrze dopasować - czy marszczenia lepiej robić przyszywając gumkę? czy robiąc zakładki? A to już kwestia koronki Tak czy owak najpierw spróbuj uszyć pierwszą sukienkę nawet z firanki z lumpeksu. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
oki, dzięki wielkie
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.