Wersja do druku

Świeżynek
cześć,

Czy da się do tego modelu kupić stopkę do aplikacji, do naszywania tasiemek, do free motion quilting (czyli pewnie do swobodnego haftowania lub tzw. przeźroczysta).

PILNE...jak się okaże że takowych nie ma, to muszę zdecydować się na inną maszynę a ta mi pasuje pod względem ceny w stos. do ściegów dekoracyjnych
Świeżynek
ahh...już nieważne.
jeden wspaniały sprzedawca, który naprawdę ogarnia temat odpowiedział mi na wszystkie moje pytania i już zamówiłam.
Gdyby ktos szukał tak jak ja, to informuję, że pasują stopki:

Stopka do aplikacji Janome 820815002 (chwytacz rotacyjny)
Stopka do pikowania, haftowania i cerowania Janome 822820006 (chwytacz rotacyjny)
Stopka do wszywania cekinów (z taśmy) i tasiemek Janome 200332000 (chwytacz rotacyjny)
i jeszcze zamówiłam sobie teflonową o taką:
Stopka teflonowa Janome 200329004 (chwytacz rotacyjny)

ależ ja się cieszę :)
koniec poszukiwań maszyny do szycia...zamiast singera 9960 i janome txl607 wzięłam tą redstar s200 i jestem szczęśliwa, że ją wczoraj wynalazłam w internecie, bo ma świetne opinie i w serwisie (że praktycznie nie mają reklamacji tego modelu) i w 2óch sklepach do których dzwoniłam no i na forach też opinie są pozytywne. Strasznie się cieszę :) a pomyśleć, że o mały włos wydałabym ponad 800zł więcej na janome txl607 lub singera 9960 tylko po to by mieć ładne ściegi i literki i zwierzątka. Jak patrzę na tego redstara to wybaczę mu brak zwierzątek i napisów z zawijasami, bo zwykle też są w porządku a ze zwierzątek raczej korzystałabym sporadycznie. Tu przynajmniej będę mieć śliczne ściegi, nawet ładniejsze niż w tej janome txl607. NO...i teraz starczy mi na więcej mb tkanin :):):)dobrze, że ta marka nie jest popularna, to przynajmniej nie cenią się zbyt wysoko :)
Mistrzyni Krawiectwa
A dlaczego zamówiłaś stopki Janome??? Oj, chyba wspaniały sprzedawca cię ładnie naciągnął... Pogratulować mu talentu...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
z pewnością masz rację, szczególnie że jak się później okazało <jak ja kocham te niby przypadki> że jednak ta maszyna nie może mieć stpki do szycia po okręgu a tak mi zależało. no trudno, ale przynajmniej maszyna działa jak należy :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.