Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
WITAM SERDECZNIE!!!

POTRZEBUJĘ PORADY PRZY DOBORZE APLIKACJI KORONKOWYCH (KONKRETNIE MA BYĆ TO HAFT NA TIULU) DO USZYCIA SUKIENKI, JAK NA ZAŁĄCZONYM ZDJĘCIU

NADMIENIĘ IŻ KORONKI NA DEKOLT I ZAKOŃCZENIA RĘKAWKÓW MAM, NATOMIAST BRAKUJE MI NA WYPEŁNIENIE BIUSTU ORAZ RĘKAWÓW ORAZ ŻE CZEKA MNIE POFARBOWANIE TIULU WRAZ Z KORONKAMI NA KOLOR PUDROWEGO RÓŻU

BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA WSZELKĄ POMOC RADY I SUGESTIE W KAŻDEJ WSPOMNIANEJ KWESTII ZARÓWNO W DOBORZE KONKRETNYCH WZORÓW KSZTAŁTÓW KORONEK, JAK RÓWNIEŻ ODPOWIEDNIM DOBORZE TIULU (SUKIENKA MA BYĆ GOTOWA DO KOŃCA LIPCA, WIĘC ZALEŻY MI NA BARDZO CIENKI I ROZCIĄGLIWYM TIULU) A TAKŻE PORADY JAK FARBOWAĆ TAKIE TKANINY

DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
Wiadomość skomentowana przez Susanna :
Ten wątek został przeniesiony z kategorii GIEŁDA KRAWIECKA.
Stara Gwardia
Zmień czcionke na mniej krzykliwą:)
ok;) a już myślałam, że dostałam jakąś radę w sprawie sukienki...

śpieszyłam się, to dlatego ;)
Mistrzyni Krawiectwa
WITAJ!Jeśli masz biała koronkę i chcesz pofarbować-to jest ryzyko,jeżeli koronka ma KODEROWĄ NIĆ-może być kłopot z ufarbowaniem jej,jeśli są kamyki,cekiny-jest to również ryzyko jak to będzie wyglądało po ufarbowaniu.Ja kupiłabym koronkę z metra, w poszukiwanym kolorze,taką żeby miała ładny brzeg.Brzeg koronki to byłoby wykończenie góry sukienki i rękawów,ze środka koronki wycinałabym elementy i naszywałabym na gorset sukienki.Koronki szukaj w AMANDZIE.napisz e-mail z zapytaniem,prześlij zdjęcie sukienki,a przemiła pani na pewno Ci doradzi.Jak uszyjesz to mam nadzieję,że się pochwalisz?
Świeżynek
Witam! :)

koronkę, a właściwie haft na tiulu- bez koralików, cekinów itd., na dekolt i zakończenia rękawów już znalazłam, zakupiłam, niestety gdziekolwiek szukałam, nie było koloru takiego, jak szukałam, a więc pudrowy róż:(

zostało mi poszukać koronek-aplikacji na wypełnienie rękawów i na biust...

więc jeśli chodzi o farbowanie, to myślę że z jednej strony nie powinno być problemu, ale z drugiej trochę się tego obawiam:(

myślicie, że jeśli poproszę o to krawcową, która szyć będzie mi tę sukienkę, zgodzi się? :(

i oczywiście nadal czekam na porady :)

Pozdrawiam

Stara Gwardia
Spróbuj zafarbowac skrawek materiału.
Pudrowy roz jest w makado w siewierzu. Dobiora ci rowniez satyne lub tafte .
Świeżynek
...w nawiązaniu do mojego tematu porad, chciałabym jeszcze poprosić kogoś doświadczonego, o sugestię, jaki materiał wybracć pod koronkę od biustu do pasa?
Nadmienię, że na biuście będą typowe białe miseczki, udało mi się też pofarbować koronkę na jaśniutki pastelowy róż, ogólnie pisząc, jest tiul, na tym koronka, ale nie może to być tak bardzo przezroczyste więc potrzebuję jakiś materiał na ten przód...zdjęcie załączam poniżej

Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam
Iza

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Przed dwoma miesiacami posałam w sprawie doboru koronek na uszycie sukienki na ślub, gdzie byłam świadkowa...przesyłam już gotowa, ślub oczywiście też już za nami... ;)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
No proszę... Gratulacje!

Jesteś jedną z niewielu osób, które zadały na tym forum pytania odnośnie szycia sukni na okoliczność ślubu - i zrealizowały ten pomysł, i pochwaliły się zdjęciem gotowej sukni. Dlatego tak marny był odzew z naszej strony, bo przeważnie na pytaniu się kończy...

A ty - proszę...

Jeszcze raz - gratulacje!

Ania

--- Ostatnio edytowane 2014-08-05 16:04:52 przez czeremcha ---

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.