Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Stara Gwardia
No właśnie. Moja Rozalinka jest naprawdę spokojniutkim buszkiem, tylko zaczęła ostatnio też trochę wymuszać :) Najlepiej jest tylko na rękach i to jeszcze, jak się chodzi, bo kiedy już się usiądzie, to zaczyna się irytować :) Ale tak ogólnie to nie mogę narzekać. Naprawdę, od początku twierdziłam, że jest idealnym dzieciątkiem. Może to ząbkowanie? Ale żaden ząbek jeszcze się nie pokazał. Mimo wszystko smaruję jej dziąsełka żelem. Raczkować, nie wiem, czy raczkuje. Pełza na brzuszku do tyłu. To chyba jakiś rodzaj raczkowania. Do przodu jeszcze nie idzie. Jeśli się ją posadzi, to siedzi, ale sama nie siada. I wieczorem bez mamy ani rusz. Któregoś razu tatuś ją uśpił (tak myśleliśmy). Aż dotknęła brody. Kiedy poczuła, że to nie mama, od razu zaczęła koncertować, aż sie zanosiła. Mama doszła i spokój był, jak za dotknięciem ręki. Teraz, to nawet kiedy widzi, że się gdzieś wybieram, to już zaczyna arie :) Ale tak normalnie, to nie jest wymagająca i naprawdę spokojniutka. Porównuję do jej brata ciotecznego, który jest starszy od niej o 10 dni. Taki skrzeka z niego, ze przez cały dzień albo wyje, albo marudzi. I tak od urodzenia. Masakra. Mojej szwagierce naprawdę się trafił harpagan :)
Stara Gwardia
Hehe, moja też tak ma, a ząbkowanie do momentu wyrżnięcia sięząbka,to u niektórych dzieci długi proces :( Miesiącami mogą dziąsła swędzieć i boleć i nic poza tym.Ja z ciekawości zaglądam, ale nawet nie ma przebarwień, także jeszcze długa droga...
Hm... a co znaczy, kiedy siedzi, jeśli się ją posadzi, ale sama nie siada? to już siedzi czy nie? Na razie jeszcze kombinuje, jak pełznąć do przodu :) I niekiedy jej to wyjdzie, bardzo nieporadnie, ale wychodzi nie raz :)
Stara Gwardia
No więc tak, jak się ją posadzi to siedzi, nawet opiera sie rączką żeby dosięgnąć zabawki, potrafi nawet z siedzenia do pozycji- raczkowanie się ułożyć, ale nie potrafi sama z pozycji leżenia - usiąść, koleżanka ma o dwa miesiące młodszą dziewczynke, pulchniejszą od mojej i ona potrafi sie tak przekręcić ze sama siada. Chyba wie że ją mama weźmie i nie musi się wysilać ;)
Ech, Dziewczyny!
Ale kiedy przy karmieniu łyżeczka po raz pierwszy zadzwoni o ząbek - to się polejecie ze szczęścia! )
https://www.facebook.com/Zibiasz
Krawiec-Filozof
Ech, Dziewczyny!
Ale kiedy przy karmieniu łyżeczka po raz pierwszy zadzwoni o ząbek - to się polejecie ze szczęścia! )
Stara Gwardia
Zibiasz, bez przesady. Ja odsapne, bo to u mnie nie oto chodzi, że przyjęcie wydam, bo ząbek wyjdzie, po prostu będzie malutka spokojniejsza, bo ją przestanie dziąsło boleć, ale żeby od razu lać? :paluszkiem:
Dla rodzica każdy postęp w rozwoju szkraba jest wielką radochą, a koniec ząbkowania dodatkowo przynosi wielką ulgę zarówno rodzicom, jak i maluchowi.
Pamiętam, że u mnie to było niemal święto, kiedy Dziamdziak nagle przestał marudzić i zaczął spokojnie gaworzyć! :)
Cóż, każdy odbiera to po swojemu...:)

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.