Świeżynek
![]() |
|
kochani potrzebuję maszynę do wyszywania/haftowania prostych napisów literowych na taśmach nośnych - konkretnie chodzi o smycze dla psów - chciałbym zrobić mały prezent dla warszawskiego bidula i podarować parę smyczy.. około setki
![]() napis ma wyglądać tak jak na obrazku.. prosze o sugestję jaką maszynę kupić.. dziękuję |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Maszyna elektroniczna z alfabetem. Taśmy nośne to już trochę cięższe szycie, jeżeli ma być więcej takiego szycia to maszyna powinna cechować się zwiększoną wytrzymałością na przeciążenia.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
taki model znalazłem
http://allegro.pl/limitowana-seria-maszyna-singer-one-plus-promocja-i4463476762.html ewentualnie Arkę Radom 9000 nie ukrywam że budżet ograniczony i do hobbystycznego szycia nie chciałbym wydawać więcej jak 1500pln. Czy takie podejście ma sens? czy odpuścić ten temat |
|
Świeżynek
![]() |
|
znalazłem maszynę janome txl607
nieznacznie droższą ale jeszcze mam pytanie jakiej wysokości mogę osiągnąć litery wyszywane taką maszyną? zalezy mi na tym aby miały od 15 do 25 mm. pozdrawiam |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Każdy sam musi podejmować decyzję o zakupie maszyny, powinno na decyzję wpłynąć przeznaczenie maszyny i posiadane środki. Opierając się na w/w postach maszyna jest potrzebna do hobbystycznego, podejrzewam sporadycznego wykorzystania, a haftowanie liter akcją jednorazową. Każdy ocenia po sobie, ja postawiony w takiej sytuacji wybrałbym dobrą maszynę mechaniczną do 1000zł, a haft zlecił do wykonania jednej z wielu firm tym się zajmującej. Nie ma się co oszukiwać, tańsze maszyny elektroniczne i hafciarki to w większości badziew, sensowny zakup to duży wydatek.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
bardzo dziękuję za podpowiedź.
sam też szukałem firm haftujących ale kilka odmówiło współpracy z uwagi na haft w taśmach nośnych. jednocześnie dalej walczę z tematem - mailuje do firm.. hafty sa proste - "drukowane litery" po około 3000 ściegów cały napis.. ale jakoś spotykam się z odmową albo pozostaję bez odpowiedzi.. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Smycz, którą pokazałeś jest drukowana. Jest mnóstwo drukarni reklamowych, które podjęłyby się takiego zadania. Wobec tego pozostaje jedynie nieco wytrzymalsza, ale jednak zwykła maszyna bez alfabetu. Jest jeszcze jedno możliwe rozwiązanie: haft na cienkiej taśmie i naszycie jej na taśmę nośną. Bierz pod uwagę fakt, że haft ma również lewą stronę z reguły niezbyt estetyczną. Przy hafcie bezpośrednio na taśmie ta lewa strona będzie tak samo widoczna jak prawa i zepsuje cały efekt. --- Ostatnio edytowane 2014-07-30 17:34:22 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
święta racja.
cieńsza taśma i wszycie na taśme nośną. możesz zaproponować/polecić jakąś firmę która by wykonała takie tasiemki z moim wzorem? |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Drukarnie znam nawet trzy (od biedy cztery) i nawet niskonakładowe ale hafty na taśmach (nie korzystałam) - Botamex w Pabianicach? Mogę coś podpowiedzieć: daj ogłoszenie na Oferii i na OLX (dawna tablica) będziesz mógł wybierać. --- Ostatnio edytowane 2014-07-30 17:34:48 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
sprawa załatwiona.
do taśm nośnych będe przyszywał tasiemki ale nie drukowane tylko wyszywane żakardowe. dobra oferta i trwalsze od drukowanych. można prać bez obaw ![]() ale pojawia się pytanie znowu pierwotne - jaką maszynę wybrać. obecnie mam poczciwego łucznika już chyba 20 letniego ![]() potrzebuje maszyny która wytrzyma 2 a nawet 3 warstwy taśmy nośnej czyli około 5-6 mm taśmy. proszę też o konkretne wskazówki dotyczące polecanych nici, igieł etc .. dziękuję |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.