Krawiec-Filozof
![]() |
|
no rozwalił mnie dzisiaj pewien koleżka z roboty...
on zawsze miał o sobie zawyżone mniemanie, ale tym razem przeskoczył sam siebie; zawsze się przechwala, że bez niego firma by padła i tego typu bzdety. W końcu go zapytałem, jak znosi golenie, bo przecież widząc swoją twarz w lustrze mógłby się nieszczęśliwie zakochać. Na co on odparł, po dłuższym namyśle: "No dobra, może jestem Narcyzem... Ale za to jakim zajebistym! ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ciesz się że tylko tyle.
Kiedyś przebywając za granicą w ciepłych klimatach , musiałem pracowac z narcyzem & manipulantem. Klientom w restauracji opowiadał że jest From RUSSIA - MOSCOW ![]() W rzeczywistości pochodził z jakiejś małej wioski na Łotwie. Powiedział mi o tym manager hotelu kiedy poinformowałem go że s...wiel oczernia mnie przed klientami. Takie robienie komuś czarnego PR za jego plecami. Do tego dochodziły próby wrobienia mnie w jakieś braki w kasie etc. ![]() Na szczęście miałem już na tyle dobrą opinię u pracodawcy że nic z tego nie przeszło. Patrząc z perspektywy czasu - największy gnojek z jakim dane mi było pracowac. Ta opinia zapewne połechtałaby jego ego. ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Haha mistrz ciętej riposty ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Gratuluję [koledze] dobrego samopoczucia. Cmentarze są pełne ludzi niezastąpionych. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Ja z nim nie prowadzę wojenki, a nawet go w sumie lubię, bo jest tak szurniętym typem, że bez niego nudno by nam było! ![]() Faktem jest, że zapiernicza za trzech i nie bez powodu jest szefem post-produkcji, ale mniemanie o sobie miał zawsze niebotyczne... Moja rola w firmie to pre-produkcja, czyli przygotowanie druku tak, żeby im było łatwiej to ogarnąć. Ale czasem, kiedy przygotuję jakieś mega-zlecenie i chwilowo nie mam co robić - to pomagam na wykańczalni. czasem się zwadzimy z Ciastkiem (to jego ksywka) z powodu przygotowania, bo wolałby inaczej, ale mam na to zawsze zimny spokój i jedną odpowiedź: "Ciastek, nie rób scen... Dasz radę!" ![]() Jemu wtedy rozwija się ogon i chodzi po hali, zawadzając nim o wszystkie graty... ![]() Tak to sobie mamy wesoło na co dzień. Czasem zrobi samolocik z jakiegoś odpadu wielkości metra i rzuci we mnie, czasem ja w niego rzucę pigułą z wycinek folii po plotowaniu i tak sobie latają po hali różności, a drukarz tylko patrzy, czy nie trafią w niego, bo jest pośrodku... ![]() Rozwaliło mnie po prostu to sformułowanie, ten tok myślenia, ale w sumie była z tego kupa śmiechu (z przewagą kupy) ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Administrator
![]() |
|
Fajnie mieć takich szurniętych ludzi w firmie. Przynajmniej jest wesoło a jak zdarzy się spięcie to prędzej czy później wszystko zostanie odwrócone w żart ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
To ja również coś dorzucę
Ostatnio mieliśmy małą awarię wodną w firmie Wynajmujemy budynek po banku, więc w piwnicy mamy skarbiec prawdziwiusieńki ![]() Na około jest korytarzyk szerokości może max 100cm W tym korytarzyku mamy upchnięte archiwum czyt. kartony z dokumentami przeróżnymi z lat różnych Pech chciał że w najdalszym rogu zaczęło coś ciec, okazało się że nad tym miejscem idą rury kanalizacyjne (tak... fuj) i prawdopodobnie ciekło już od kilku tyg jak nie miesięcy. Trzeba było szybko wyciągać kartony które jeszcze były suche. W firmie u mnie pracuje ok 60 osób i części męskiej jest może z 6 sztuk a w tamtej chwili był tylko 1 z nich .... KULTURYSTA. Nie dość że również narcyz i długo jęczał że on ma włosy ułożone, spoci sie i zgrzeje i wgle fe, potem stwierdził że on nie może dźwigać (?!) a potem jeszcze że się brzydzi fizycznej pracy ( to już jestem w stanie zrozumieć patrząc na niego) Do pomocy udało mi się go zmusić dopiero złośliwością bo przygryzłam mu pytaniem czy to problem dla niego bo nie udźwignie ? czy dlatego że kartony nie są okrągłe i nie ma między nimi sztangi?). Długo nie skorzystałam z jego pomocy, gdyż okazało się że jeśli już kolega wciśnie się w ten korytarzyk to kartonu już nie podniesie bo nie da rady rozłożyć ramionek, obrócić się rzecz jasna również nie było mowy. Tak więc kolega kulturysta kilka kartoników (wielkości kartonu na 5 ryz papieru) wyjmował pojedynczo idąc drobnym kroczkiem na wstecznym biegu korytarzykiem... ja płakałam ze śmiechu i na szczęście zdążyła wrócić reszta prawdziwych mężczyzn z firmy, którzy od kolegi przejęli pracę bo inaczej siedziałabym tam do północy. the end :P |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pan KULTURYSTA nie mógł wynosić ponieważ nie było w pobliżu przynajmniej jednego lustra do podziwiania samego siebie. ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.