Stara Gwardia
![]() |
|
Wymyśliłyśmy z Aire, że fajnie byłoby zorganizować w Łodzi spotkanie szyciowe dla łódzkich (oraz wszystkich chętnych) miłośniczek i miłośników spędzania czasu wolnego przy maszynie ![]() Tak więc szukamy chętnych do takiego spotkania szyciowego ![]() Co Wy na to? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Zgłaszam się ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jestem za! jeśli to będzie moja wolna sobota oczywiście. A o miejscu rozmawiałyście? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aire - pomysł z wymianką tkanin jest kapitalny!
MonikaMagdalena - rozmawiałyśmy o miejscu. Strima niestety zrezygnowała z robienia warsztatów i prawdopodobnie takim spotkaniem szyciowym też nie byliby zainteresowani, chociaż mogę dopytać. W zależności od ilości osób możemy wykorzystać pomieszczenie które wynajmuję w Kaskadzie w centrum Łodzi, lub rozejrzeć się za czymś innym. Wszystko moim skromnym zdaniem zależy od tego ile nas będzie. Sobota faktycznie byłaby najlepsza, ewentualnie niedziela. Co o tym myślicie dziewczyny? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Mnie pasuje każdy dzień, sobota i niedziela też.
Mogę jeszcze przynieść szwedzkie gazetki szyciowe i fińskie Ottobre (po szwedzku) ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Jestem gotów zwolnić się z pracy .Mieszkam w Łodzi chętnie się spotkam.Mogę opowiedzieć jak barwiono kiedyś tkaniny jak wyglądały hafty ,pierwsze krosna itd.Pełen luz .Uśmiech i radość ze spotkania.Piękna pogoda i te sprawy .Proszę pamiętać o Międzynarodowych Targach Mody . ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Proszę Was zróbcie choć kilka fotek - zamieścimy tutaj na forum ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Myślę, że da się to zrobić. ![]() Modniak, chętnie posłucham opowieści! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Jak wyglądał kiedyś kolor czarny ?Jakie kolory używali pierwsi Słowianie?
Kiedyś kolor czarny uzyskiwano z kory dębu lub była to po prostu czarna wełna kolor nie był wyrazisty -taki jak teraz.Wiek X dostępne kolory to czerwień,żółć kolor brunatny i czarny(mało wyrazisty).Słowianie bardzo lubili ubierać się kolorowo.Wierzyli np.,że kolor czerwony odstrasza demony Zaciekawiłem cię? Gdzie odbędzie się spotkanie.O haftach barwieniu tkanin itp. mogę mówić sporoMoge przynieść ze sobą książkę Rzemiosło artystyczne m.in o haftach tkaninach itd ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
ŻÓŁCIEŃ!!!! Do ciężkiej cholery... ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.