10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Łał piękne! duże Brawa ale się napracowałaś , ale efekt jest świetny.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Często piszesz "ręcznie"... znaczy się, trzy cm do pięciu i spaćworka czy kieszeńworka zszywasz ręcznie a później robisz resztę quiltu na maszynie? Pikujesz doszywasz drugą stronę? Czy źle to zrozumiałam... Bo to ogrom pracy!
A w Cut Worku możesz złożyć też materiał z paru kawałków. Mnie się nigdy nie chciało robić aplikacji, to lenistwo skłoniło mnie żeby kupić taką maszynę a w gruncie rzeczy nie tak źle wygląda. Jak naładuję akumulatory w aparacie to zrobię zdjęcia dla których igła z programem wydała mi się sensownym zakupem. Lecę uczyć się programowania, mam nadzieję że rozpoznacie EFEKTY. Ciekawe te wzory, ładnie wychodzą al ręcznie to mrówcza praca, nie chce mi się wierzyć. ![]() ![]() ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zazwyczaj całe pachworki szyję na maszynie, zszywam poszczególne kawałki w panele, doszywam ramki potem kanapkuję (składam razem spód, wypełnienie i wierzch).
Tym razem wierzch został zszyty ręcznie, tzn. naciełam tysiące 5 cm kwadratów, każdy z nich "naszyłam" na papierowy szablon i potem te szablony zszywałam razem. Najpierw jasne po cztery, potem do okoła obszywałam kolorem, a następnie do każdego kolorowego elementu (jest ich 188) doszywałam białe sześciokąty. Jak wszystkie elementy były gotowe to zaczęłam je zszywać w rzędy po skosie, a potem po kolei rząd z rzędem, aż wreszcie skończyłam ![]() Potem pojechałam zwykłą techniką, rozciągnęłam spód na podłodze, przykleiłam taśmą, na to nałożyłam ocieplinę, na górę wierzch i spinałam to agrafkami, żeby trzymało się "kupy". Na koniec jeszcze na środku każdego elementu narysowałam sobie wzór, żeby wiedzieć jak pikować. I do maszyny ![]() ![]() ![]() Daj znać, czy udało się ściągnać rybkę i pokaż ją wyhaftowaną. ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
ikk to jest potwornie piękne! Obłednie uszyte, ogromne i jeszcze ręczna robota... WoW...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo, bardzo dziękuję ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Matko boska
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
O ja pierdzielę, zatkało mnie, dosłownie, nie wiem co mogłabym powiedzieć, więc pozbieram szczenię z podłogi i pójdę sobie poczytać, bo po czymś takim ciężko by mi się szyło zwykły piórniczek, który miałam na dziś w planach ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo dziękuję. Po kilku miesiącach wątpliwości lejecie miód na moje serce ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() Rany... Cudne! |
10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.