Świeżynek
![]() |
|
Witam serdecznie
Mam problem z maszyną do szycia Amelia II - od czasu, gdy podczas szycia złamała się igła, maszyna szyje tylko do tyłu. Napisałam co prawda do sprzedawcy-producenta, ale nie mam jeszcze odpowiedzi, a sprawa dość pilna. Maszyna nie jest już na gwarancji ![]() Pozdrawiam licząc na pomoc. Z góry wielkie dzięki. Beata |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj Beato,
Trudno pomóc bez osobistego obejrzenia maszyny, poruszania mechanizmami maszyny. Może być to kawałek igły, który blokuje transporter a może coś innego, poważniejszego. Spróbuj wyczyścić maszynę. Fides |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za odpowiedź. Na pewno przyczyną nie jest część złamanej igły,ponieważ oba kawałki znalazłam i usunęłam (górna część tkwiła w maszynie, a dolna-złamana na nitce). Wyczyszczenie i naoliwienie nie naprawiło problemu. Wizualnie nie ma żadnych ubytków, pęknięć - zaglądałam do środka, sprawdzałam ząbki transportera.
Mówiąc, że to może być coś poważnego, co masz na myśli ? ![]() Chyba nie obędzie się bez interwencji specjalisty... Tak czy inaczej, dziękuję . |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Coś poważniejszego to na przykład zablokowanie maszyny w trybie szycia do tyłu. Czytałam na forum o cudownym odblokowaniu przycisku szycia wstecz, ale to się zdarza pewnie rzadko. Czytałam też, że przyczyną szycia wstecz było rozsypanie się mechanizmu maszyny. To wszystko, co mogę napisać na ten temat w tej chwili.
Serwis w Radomiu jest bardzo chwalony. Można wykonać telefon i dowiedzieć się, ile kosztuje naprawa po gwarancji, nie wiem, jak wygląda koszt przesyłki kurierskiej w obie strony, kto go zamawia i zadecydować, gdzie szukać pomocy. Fides |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.