Wersja do druku

Świeżynek
Mam kilka pytań i chętnie zdam się na osąd doświadczonych materiałoznawców :)

Znalazłam taki płaszcz (niestety lepszej fotki nie było). Z tego co przeczytałam na stronie jest to bawełna i poliester

Planuję go jednak trochę przerobić i nadać mu bardziej militarny styl - chciałabym przede wszystkim wymienić guziki na metalowe oraz podoszywać je w miejscach, w których ich oryginalnie nie ma (np. przy rękawach). Płaszcz kosztuje koło stówy, czy to aby nie za mało jak na płaszcz? Czy też ciuch wykonany z bawełny i poliesteru może tyle kosztować, ale za to jego jakość jest kiepska, a wszelkie przeróbki nie wchodzą w tym przypadku w rachubę, bo można tylko uszkodzić materiał (i ogólnie lepiej zainwestować w coś droższego ale trwalszego)? A może po prostu płaszcz jest wykonany z bawełny z dodatkami bo jest raczej na wiosnę i jesień, a gdyby był to płaszcz zimowy to użyto by cieplejszej wełny?

Pozdrawiam serdecznie
Pogromca spamerów
plaszcz z bawelny?
Mistrzyni Krawiectwa
A czemu nie? A klasyczne "prochowce"? Bawełna albo bawełna z poliestrem.

Bardzo trwałe, bardzo dobrze się noszące.

Ja bym się nie wahała. Oczywiście, ocena naoczna jest ważniejsza - widzi się wtedy jakość /czy materiał nie jest np. drelichowato-matowy/. Ale o trwałość raczej bym się nie martwiła.

Na zdjęciu - Chinka, więc stąd cena.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Z nazwy produktu wynika, że raczej chyba Japonka ale płaszcz i tak pewnie made in China ;)
Tak to właśnie jest z tymi zakupami przez neta - nie chodzi tylko o to, że nie można przymierzyć, ale i "obmacać". Mimo wszystko dobrze jest wiedzieć, że płaszcze z bawełny i poliestru to nie jakiś mit.

--- Ostatnio edytowane 2014-09-30 11:43:23 przez takiejestszycie ---

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.