Szpec od maszyn
![]() |
|
Może i ja wtrącę "3 grosze", poza wyjątkami męskie podejście do ciuchów jest bardzo ortodoksyjne. Spodnie muszą być z tkaniny nierozciągliwej, ale gdy sam kupiłem spodnie z Jeansu z jakimś dodatkiem powodującym elastyczność okazało się, że zmieniłem zdanie, są bardzo wygodne - nie zmienia to faktu, że zaakceptowanie elastyczności było dla mnie trudne i możliwe tylko dlatego, że rozciągliwość jest minimalna. Nie wiem jak inni, ale ja akceptuję ciuchy rozciągliwe tylko pod spodem np. kalesony.
|
|
Administrator
![]() |
|
Bogdan nam nie chodzi o uszycie spodni a'la rurki z bardzo elastycznego materiału, wręcz gumy tylko właśnie czegoś z dodatkiem lycry. To nie tylko fajnie się nosi ale i przyjemnie prasuje ![]() Dobra każdy ma swoje widzimisię, myślę, że sama Meg wie najlepiej co jej mężowi będzie się podobało i w czym będzie się dobrze czuł. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Czy mąż to słyszy? ![]() Ma się podobać i basetla! Ani słowa! Bo klaps w dziąsło! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Hi hi, klaps w dziąsło ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
te spodnie kolorowe nazywaja sie chinosy i sa one ze 100 % bawelny jednak o grubszym spocie i mile w dotyku nie wiem dokladnie jak nazywa sie ten rodzaj bawelny ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-02-21 18:45:10 przez princessmalpka --- ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Takie spodnie z lekko rozciągliwej tkaniny posiadają także jeden ogromny plus. A mianowicie podczas pysznego posiłku nie trzeba odpinać guzika
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mój mąż to lubi dres i chodzi w nich zawsze kiedy może. Wiadomo ze do pracy czy na jakies spotkanie nie założy dresów. Ale zauważyłam ze do pracy czy na miasto woli zakładać spodnie z materiału niz dzins. nie wiem czym to jest spowodowane.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Jestem zwolennikiem jeansu, ale jeśli ma być inna tkanina to np. bawełna stabilna lub elastyczna, sztruks; na dresy tkanina dresowa, ortalion, na zimę bawełna z podbiciem polarowym; na niedzielę tkanina garniturowa. --- Ostatnio edytowane 2015-02-22 22:30:35 przez sbie --- ________________________________________________________
Nauczyciel konstrukcji odzieży, kroju i szycia. http://www.kursykrawieckie.edu.pl |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cóż, stanęło na popielatym jeansie z odrobiną elastanu. Wyprany leży i czeka, aż mąż sobie wreszcie wyplotuje wykrój. Powiedział, że to zrobi... więc nie muszę mu ciągle przypominać co trzy miesiące ![]() ________________________________________________________
Magdalena
http://sonata-na-miare.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.