Stara Gwardia
![]() |
|
Niedawno kupiłam owerlok w Singer 14SH754 (to ten "lidlowy"). Trochę się nim pobawiłam, nie było problemów. Niestety ostatnio nie umiem sobie z nim poradzić. Ciągle się zrywa nić dolnego chwytacza. Nawlekam wszystko poprawnie (chyba). Mam jedynie wątpliwości dotyczące nawlekania chwytaczy. Na zdjęciach widać, jak jest w instrukcji. W rzeczywistości te nici się krzyżują i nie jestem pewna, czy poprawnie je skrzyżowałam. Czy ktoś, kto ma ten owerlok, mógłby spojrzeć? Choć w sumie to chyba nie jest kwestia skrzyżowania tych nici, bo próbowałam na różne sposoby i było tylko gorzej. Wydaje mi się, że na zdjęciu mam poprawnie nawleczone... Jak szyję powoli, to słyszę, jakby nić haczyła o coś, jest taki charakterystyczny metalowy odgłos... Odkręciłam płytkę ściegową, boczny plastik, ale za cholerę nie widzę, gdzie i co haczy ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-11-27 14:57:29 przez matrioszka --- ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
zrywa Ci rozowa?
nie widze zeby byla nawleczona dziurka w chwytaczu od lewej str ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak, kurcze, teraz widze, że z lewej strony nie nawlokłam, ale jestem pewna, że wcześniej dobrze nawlekałam. Idę jeszcze raz nawlec i zdjęcie zrobić ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Chyba jednak gupek ze mnie ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-11-27 15:31:14 przez matrioszka --- ________________________________________________________
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
bo trza sie uspokoic i od nowa go dosiasc ![]() tez tak czasem mam ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Przełóż różową nitkę ponad to metalowe "ucho" górnego chwytacza.
Prawdopodobnie to był ten błąd ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.