Wersja do druku

Świeżynek
Witam mam pytanie otóż udało mi się kupić płaszcz jesienny (chyba bo jest dosyć cienki 95 proc wełny 5 proc kaszmir ) z tymże ma zapięcie na stronę damską i takie moje pytanie : Czy będzie widać że był to płaszcz damski ? I czy trudno przerobić zapięcie ? (z góry przepraszam za słaby aparat )

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Załóż go na siebie to zobaczymy.
Załóż go na siebie to zobaczymy.
Też tak myślę.:) Zależy od kroju.
Wczoraj wystroiłam syna w kurtkę, którą kupiłam dla siebie, ale za wąska się okazała (zakupy przez internet :wnerw: ). Najprostsza ,zwykła, kolor szary,duże kieszenie jak w militarnych- uniwersalna- tak mi się wydawało.:jezyk_oko: Zapięcie na zamek, to i damska i męska.... i nic z tego bo wcięcie w tali a w biodrach sterczy.:bezradny:
Dopiero na nim widać, że "babska":)

--- Ostatnio edytowane 2015-01-21 09:55:07 przez mmstycha ---
wrzucam ze zdjęcia nie wiem czy z przodu wystarcza tylko ale nikogo nie było przy mnie do pomocy wtedy

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Pogromca spamerów
troche rekawy za krotkie
Stara Gwardia
Wg mnie nie rzuca się w oczy, że on damski...ale krótkie rękawy-owszem.
Krawiec-Filozof
Z jednej strony - kryte zapięcie pozwala ukryć przeróbkę, ale z drugiej - przeróbka będzie sakramencko skomplikowana.
Trzeba wypruć plisę z dziurkami i przełożyć ją na drugą stronę, ale do góry nogami - z góry trzeba będzie obciąć, a z dołu zabraknie... Już nie wspominając o zrujnowaniu podszewki:(
No i te przykuse rękawy...
Chyba, że chcesz wyglądać, jak "mods"..:)

Według mnie można z tego płaszcza coś wykrzesać tylko poprzez całkiem radykalną przeróbkę, np. zapięcie na suwak, albo go popruć i uszyć od nowa jakąś ciekawą kurtkę.

Daruj, ale póki co - wyglądasz w nim co najmniej fikuśnie...:)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Mistrzyni Krawiectwa
A ja nie bawiłabym się w robienie z niego znów płaszcza z krytym zapięciem. To, że do tej pory było kryte - świetnie upraszcza kwestie przeróbki, bo jak pisze Zibiasz - nie widać "starych" dziurek.

Zrobiłabym dziurki na lewej pole, jeśli dałoby się zlikwidować spodnią plisę na prawej - to zlikwidowałabym, jeśli nie - to trudno, zostałaby podwójna ;-)

O rękawach nic dodawać nie muszę :-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Dzięki za dobre rady nie pomyślałem że rękawy mogą być za krótkie , jednak zrezygnuję Zibiasz napisał że byłoby to dość skomplikowane a poza tym faktycznie może to wyglądać po prostu wiejsko (nie obrażając ludzi mieszkających na wsi ).Może w rodzinie popytam i komuś się przyda:)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.