Świeżynek
![]() |
|
Witam mam pytanie otóż udało mi się kupić płaszcz jesienny (chyba bo jest dosyć cienki 95 proc wełny 5 proc kaszmir ) z tymże ma zapięcie na stronę damską i takie moje pytanie : Czy będzie widać że był to płaszcz damski ? I czy trudno przerobić zapięcie ? (z góry przepraszam za słaby aparat )
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Załóż go na siebie to zobaczymy. ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też tak myślę. ![]() Wczoraj wystroiłam syna w kurtkę, którą kupiłam dla siebie, ale za wąska się okazała (zakupy przez internet ![]() ![]() ![]() Dopiero na nim widać, że "babska" ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-01-21 09:55:07 przez mmstycha --- ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Świeżynek
![]() |
|
wrzucam ze zdjęcia nie wiem czy z przodu wystarcza tylko ale nikogo nie było przy mnie do pomocy wtedy
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
troche rekawy za krotkie ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wg mnie nie rzuca się w oczy, że on damski...ale krótkie rękawy-owszem.
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Z jednej strony - kryte zapięcie pozwala ukryć przeróbkę, ale z drugiej - przeróbka będzie sakramencko skomplikowana.
Trzeba wypruć plisę z dziurkami i przełożyć ją na drugą stronę, ale do góry nogami - z góry trzeba będzie obciąć, a z dołu zabraknie... Już nie wspominając o zrujnowaniu podszewki ![]() No i te przykuse rękawy... Chyba, że chcesz wyglądać, jak "mods".. ![]() Według mnie można z tego płaszcza coś wykrzesać tylko poprzez całkiem radykalną przeróbkę, np. zapięcie na suwak, albo go popruć i uszyć od nowa jakąś ciekawą kurtkę. Daruj, ale póki co - wyglądasz w nim co najmniej fikuśnie... ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A ja nie bawiłabym się w robienie z niego znów płaszcza z krytym zapięciem. To, że do tej pory było kryte - świetnie upraszcza kwestie przeróbki, bo jak pisze Zibiasz - nie widać "starych" dziurek.
Zrobiłabym dziurki na lewej pole, jeśli dałoby się zlikwidować spodnią plisę na prawej - to zlikwidowałabym, jeśli nie - to trudno, zostałaby podwójna ![]() O rękawach nic dodawać nie muszę ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki za dobre rady nie pomyślałem że rękawy mogą być za krótkie , jednak zrezygnuję Zibiasz napisał że byłoby to dość skomplikowane a poza tym faktycznie może to wyglądać po prostu wiejsko (nie obrażając ludzi mieszkających na wsi ).Może w rodzinie popytam i komuś się przyda
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.