Świeżynek
![]() |
|
Kupiłam chustę. A właściwie szal, w każdym razie wielki kawał materiału o wymiarach 190 na 100 cm. Cienki jest i raczej taki na lato. Na początku chciałam uszyć prostą bluzkę, pod którą nosiłabym top. Mocno przezroczysty jest. Ale ponieważ wzór nie jest raportowy, regularny, inaczej się zaczyna i zupełnie inaczej kończy, pomyślałam, że moze zamiast jednej bluzki uszyć dwie a może nawet i trzy. I tu dochodzę do sedna. Pomysł jest taki: bluzka kimonowa, krótki rękaw, tył gładki przód z podwójnej warstwy materiału. Jedna warstwa tego samego materiału co na tył, druga to szal. Pewnie trzeba te warstwy zszyć ze sobą a dopiero potem połączyć z tyłem, żeby się w trakcie nie rozjechało.
Czy to ma ses? Czy te dwie warstwy przodu połączone szwami bocznymi, lamówką przy dekolcie, na rękawach będą się jakoś układały? Czy wręcz odwrotnie, smętne zwisały? Muszę dokupić materiał bazowy, gładki. Jakaś dzianina bawełniana bądź wiskozowa, z tych cieńszych naturalnie. Nie mam zdjęcia mojego szala, ale to coś w tym stylu co na zdjęciu. Mocno kolorowe, wakacyjne ![]() Jeśli bardzo błądzę, proszę naprowadżcie mnie na właściwy tok myślenia. Wiadomość skomentowana przez
Susanna
:
Ten wątek został przeniesiony z kategorii TECHNICZNIE O FORUM. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Aaaaaaa. Ratunku! Czy mogę prosić o przenieniesienie tematu w jakieś właściwsze miejsce???? Nie wiem dlaczego wylądowałam w dziale technicznym. Jakieś niedopatrzenie z mojej strony. Z gór dziękuję.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Moim zdaniem spokojnie można to zrobić. Rękawy też z materiału z szala, prawda?
Tylko skoro masz zamiar kupić dzianinę na tył i przód - niech cię nie podkusi na dopasowaną bluzkę. Fason wybierz przeznaczony na tkaninę, bo możesz głowy przez dekolt nie przepchnąć, rękawy i pachy mogą uwierać itp. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Aniu, nawet nie wiesz jak uspokoiły mnie Twoje słowa
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.