Wersja do druku

Świeżynek
Witajcie.
Jakiś czas temu pytałam o maszynę, która poradzi sobie z szyciem skóry, filcu, pasków parcianych itd, jednym z wymogów miało być szycie za pomocą przycisków. Do tej pory nie udało mi się znaleźć takiego urządzenia, a z moją nogą jest na tyle lepiej, że chyba już poradzi sobie ze stopką.
Więc ponawiam temat; jaką dobrą maszynę, która nadaje się do szycia takich materiałów, polecicie?
Fajnie gdyby była to przemysłowa elektroniczna (o ile znacie taką, która się sprawdzi), jednak nie jest to wymóg konieczny.
Dysponuję kwotą ok. 3 000zł.
Mam nadzieję, że tym razem uda znaleźć się coś co sprosta moim wymaganiom.

Pozdrawiam. :)
Pogromca spamerów
wystarczyło odświeżyć wątek,a nie pisać od nowa ten sam
tam chyba były odpowiedzi???
Świeżynek
W poprzednim wątku nie padła ani jedna konkretna odpowiedź, a priorytetem była możliwość szycia bez pedału. Dzsiaj jest to już nie ważne, więc wydaje mi się, że zapytanie jest z goła odmienne i rozsądniej było założyć nowy wątek.
Stara Gwardia
Rozsądniej będzie przeczytać cały wątek dot. zakupu maszyn :-)
Śmiem szacować, że kilkanaście, o ile nie kilkadziesiąt osób pytało tam o maszynę do ciężkiego szycia. Na pewno znajdziesz porady, które będą pasować do Twoich potrzeb :-)
Wymagania mogą spełnić przemysłówki marki Typical. Stębnówkę z transportem igłowym można kupić w cenie poniżej 3000 zł (nawet uwzględniając koszt transportu na drugi koniec Polski). Jeżeli jest możliwość zwiększenia budżetu o jakieś 300/400 zł , można kupić maszynę z potrójnym transportem (ideał dla trudnego szycia). W przypadku sporadycznego przeszywania krótkich odcinków wystarczy mocna maszyna domowa (jest to max dla maszyn domowych nawet wzmocnionych i firmowych jaką przewidzieli konstruktorzy), jeżeli planujemy więcej szycia nie ma alternatywy dla maszyny przemysłowej. Maszyny Typical nie należą do "górnej półki", ich niezawodność w szwalni gdzie pracuje się "na okrągło" i na zmiany może być dyskusyjna, ale dla punktu czy pracowni krawieckiej jest to zakup na lata.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.