Świeżynek
![]() |
|
Cześć Wam
![]() Mam na imię Marta i niedawno "napadło" mnie szycie. Jestem zafascynowana tym, że z niepozornych materiałów można wyczarować prawdziwe cudeńka i cieszyć nimi oko. I też tym, że ta maszyna ciach ciach poplącze jakoś te niteczki, i jest - kawał czegoś konkretnego w ręku! Szyć nie umiem, uczę się wieczorami, chociaż najchętniej wysłałabym dzieci do przedszkola z internatem i szyła, wiem, brzmi okrutnie ![]() Wykradam więc kilka godzinek wieczorami, ale mówię Wam, tak mnie to kręci, że nawet śni mi się, że szyję, że potrafię to robić! Bardzo przyjemnie czyta się też Wasze rozmowy o szyciu, że o oglądaniu Waszych prac nie wspomnę! Pozdrawiam --- Ostatnio edytowane 2015-02-23 18:21:55 przez Martka --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj, dobrze trafiłas ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cześć. ![]() ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Mi też często się śni, że szyję. A zasypiam myśląc i kombinując jak coś inaczej/lepiej uszyć ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Powitać ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj, Marto ![]() Dzieci co prawda nie mam, ale resztę bliskiej rodziny czasami chętnie bym zamroziła. Tak na dwa tygodnie chociaż ![]() ![]() Szycie niesamowicie wciąga, siedzi się godzinami w necie, szukając tutoriali i czytając forum, kupuje się materiałów od groma, bo och, jakie ładne, ach, i to się może przydać, i ojej, nie mogłam się oprzeć..! ![]() ![]() ________________________________________________________
Magdalena
http://sonata-na-miare.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za miłe powitanie. Pojawiłam się i zniknęłam na długo, bo niemal od razu po dołączeniu do Was zepsuł mi się laptop.
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Meg_Sonata na miarę, mam dokładnie tak samo! Chodzę po sklepach z mądrą miną i podglądam patenty na szycie. Nie raz kupiłam coś w ciuchlandzie, zmechacone i dziurawe, tylko dlatego, że krój był majstersztykiem ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to mnie dziewczyny pocieszyłyście, że też tak macie. Myślałam już, że nabyłam jakiegoś, swej rodzaju, zaburzenia psychicznego. Chodzę zła, bo ani chwili nie mam żeby zasiąść przy mojej wymarzonej maszynie, w dużej mierze jeszcze dziewiczej, bo co chwilę coś. Przy mojej 8-miesięcznej córci i nie mniej absorbującej 10-ciolatce trudno mi jest wyskrobać jakiś czas na szycie. Tym bardziej, że mąż wraca późno z pracy, a ja jak nie pieluchy to zadania i nauka. Nie wspominając już o obowiązkach domowych. A wieczorem jak już wszystko ogarnięte to z kolei młode śpią a nie ma gdzie szyć. Jak na razie zaprzyjaźniłam się z prójką, kupuję z lumpeksach ciekawsze materiałowo rzeczy i próbę nałogowo ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ojej, chciałabym, żeby ktoś tu napisał, że ten artystyczny nieład ogarnął z powodzeniem. To dałoby mi nadzieję ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.