33 strony: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
agaaffek, bardzo dobrze widzisz ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Świetny pomysł z tymi długimi mankiecikami przy spodenkach,przy pogodzie deszczowej będą suche nogawki,moje dzieci wiecznie mają ten problem
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Całego wątku nie przewertowałam, ale byłamu Ciebie na blogu i przejrzałam cały. Moje wnioski: nie powiedziałabym że są to niezdarne próby szycia, masz fajne pomysły i świetnie je realizujesz (ogrodniczki bardzo mi przypadły do gustu oraz ta kopertowa bluzka dla malutkiej). I chyba mnie zmobilizowałaś, bo mam spodenki o niezbyt odpowiadającymimi fasonie, które chciałam przerobić na spódnicę, ale prace zatrzymały się jedynie na etapie pomysłu, więc chyba w końcu ruszę do dzieła. Chciałam pozostawić u ciebie ślad swojej obecności w postaci komentarza, ale nie wiem dlaczego nie mogłam go dodać (mimo że próbowałam kilkakrotnie).
Sorry że się tak rozpisałam ![]() ________________________________________________________
Moje blogowanie http://oszyciu.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
tez to dzisiaj stwierdzilam ![]() nie ma za co, wrecz przeciwnie, bardzo mi milo ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Karo dziękuję za odwiedziny. Tak sobie myślę że w ustaiwniach komentarzy coś musi być nie tak że nie moge ci nic napisać na blogu (mój pasek w wyborem profilu trochę się różni od twojego) ________________________________________________________
Moje blogowanie http://oszyciu.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
przyznaje szczerze, ze nie bardzo sie na tym znam, dosyc swieza i niezbyt systamatyczna blogerka ze mnie ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-08-13 13:03:34 przez helen --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Udalo mi sie odkopac swoj watek, wiec wrzucam zdjecia 2 prostych rzeczy, ktore udalo mi sie w ostatnich dniach uszyc - spodniczka z sierpniowej Burdy i bluzka z kwietniowej. Ta bluzka to pierwsza rzecz, ktora uszylam sobie z dzianiny (cieniutkiej, poczeka w szafie do lata). Wg zalecen, zeby szyc sciegiem elastycznym, ustawilam maszyne na elastyczny scieg prosty i marszczylo sie jak diabli, dlatego spasowalam i przestawilam na zwykly prosty, najwyzej szwy popekaja... (zygzakiem tez sie mocno marszczylo)
Mam pytanie do szyjacych na "zwyklych" maszynach - szyjecie dzianiny? Jakim sciegiem? Bo szkoda byloby rezygnowac z dzianin, mozna z nich wyczarowac tyle fajnych bluzek i sukienek... --- Ostatnio edytowane 2011-10-15 19:13:53 przez helen --- --- Ostatnio edytowane 2011-10-15 19:35:56 przez helen --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Do dziś szyję dzianiny zwykłą maszyną... Owerlokiem obrzucam właściwie na wszelki wypadek... Chyba że mi rzeczywiście bardzo zależy na maksymalnym obcięciu dodatków na szwy.
Zszywam ściegiem zygzakowym ustawionym na niewielki "skok w bok" i długość ściegu ok. 2 mm. Jeśli po przymiarce "przelecisz" wszystkie szwy jeszcze raz takim samym ściegiem - będzie bardzo dobrze. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Różnie, zależy od dzianiny, czasami prostym, czasami specjalnym do dzianiny, czasami wzmocnionym potrójnym wzmocnionym ale z takiej cienkiej jeszcze nie szyłam.
Swoją drogą bluzka bardzo ładna, spódnica też, chociaż fason nie dla mnie, bo dodatkowo poszerzyłby moje i tak szerokie biodra. --- Ostatnio edytowane 2011-10-15 19:59:29 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bluzka śliczna Ci wyszła ![]() ________________________________________________________
|
33 strony: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.