Świeżynek
![]() |
|
Zastanawiam się za ile mogę kupić belkę materiału np satyny od producenta (ok 100 metrów w belce ) przy zakupie np 3 belek.
--- Ostatnio edytowane 2011-04-13 21:41:49 przez brzuch0 --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Oj może się mylę ale takie ilości to się nabywa w hurtowni a od producenta to się bierze na tiry a nie na belki ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Najprościej napisać do producenta, ale podejrzewam, że nie sprzeda, jeśli nie masz założonej działalności. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Producent powie Ci, że nie sprzedaje osobie prywatnej zapewne.. Może napisz/zadzwoń do hurtowni tkanin (Bemax?) i spróbuj z nimi ponegocjować ceny tkanin. Nie kupujesz przecież 10 metrów, ale chcesz kupić więcej za jednym razem.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam plan otworzyć sklep z takimi tkaninami i zastanawiam się ile potrzeba gotówki na zakup samych tkanin żeby zrobic kosztorys. Obdzwoniłem 2 producentów i mogę kupić tam te kilkadziesiąt belek.
--- Ostatnio edytowane 2011-04-17 16:53:51 przez brzuch0 --- --- Ostatnio edytowane 2011-04-18 10:53:49 przez brzuch0 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja korzystam najczęściej z tej hurtowni
http://polimex.net/sklep/index.php?page=Category&catid=16&PHPSESSID=0d4aeab5d3ba7ae6cd4cebd19eb01cd8 wydają mi się ceny bardzo przystępne, jedyny minus to ten że trzeba całe belki kupować ale nie podają ile ma belka więc najlepiej dzwonić do nich najpierw ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Juz wszystko mam opanowane jeżeli chodzi o hurtownie. W Polimexie belki maja po ok 80 metrów tak wiec trochę sporo. Znalazłam kilka hurtowni na śląsku które w przyszłym tygodniu odwiedzę. W jednej z nich mogę kupować na tzw nawoje na potrzeby sklepów. Po przeliczeniu wszystkiego to całość przekracza trochę mój budżet na otwarcie sklepu, a do tego masakrujący kieszeń czynsz za wynajem lokalu. Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje ze jakoś uda mi się przetrwać pierwsze miesiące funkcjonowania sklepu. Myślę ze w czerwcu ruszę ze sprzedażą.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Cześć, też planuje otworzyć sklep z tkaninami to znaczy tworze Plan Biznesowy, znalazłam nisze na rynku jeśli chodzi o ten produkt. Bardzo potrzebuje porady na temat zakładania tego typu działalności, nic nie wiem o materiałoznawstwie i rynku tekstylianym. Przede wszystkim proszę odpowiedz na pytania: ile potrzebowałaś środków, czy lepiej kupować materiały od hurtowni czy producentów czy jest szansa otrzymania próbek materiałów, jakie hurtownie bądź producentów polecasz, podaje swój e -mail gdybyś zachciała mi napisać coś więcej [email protected] Pozdrawiam.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
hej mam również pomysł żeby otworzyć taki sklep. Proszę jeżeli możecie pomóżcie w napisaniu odpowiedniego biznes planu oraz podrzućcie jakieś namiary na hurtownie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Hmm... Może jeszcze frytki do tego ?
![]() Sorry , nie mogłem się opanowac. ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.