Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Pogromca spamerów
ja tez mialam wczesniej napisac ale sie powstrzymalam,bo powiedza,ze zolza jestem
niektorzy pewnie tak mysla
Mistrzyni Krawiectwa
No ja też byłam blisko...

Sorry, ale to wygląda tak: wezmę sobie dotację, potrzymam firmę obowiązkowy rok czy dwa, potem co się da posprzedaję albo sobie zostawię, a firmę zamknę. I w ten sposób wyjdę na swoje. I znów się zarejestruję jako bezrobotny.

Niech mi tylko ktoś podpowie, jak wygrać w konkursie na dotację.

Trawestując wieszcza ;-) - kto za to zapłaci? Pan zapłaci, pani zapłaci, wszyscy zapłacimy...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Administrator
hej mam również pomysł żeby otworzyć taki sklep. Proszę jeżeli możecie pomóżcie w napisaniu odpowiedniego biznes planu oraz podrzućcie jakieś namiary na hurtownie.

Padłam jak długa...

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Aż sprawdziłam czy ten wątek to w pryma aprilis był założony czy co.
Dzień dobry, nazywa się Ola. Nie mam pojęcia o naprawie samochodów, ale chcę założyć stację diagnostyczna. Pomóżcie!

Tymczasem idę zrobić wykrój. Na tym tez się nie znam, ale całkiem fajne sukienki mi wychodzą.
Stara Gwardia
ja tez mialam wczesniej napisac ale sie powstrzymalam,bo powiedza,ze zolza jestem
niektorzy pewnie tak mysla
Też sklep z materiałami?To już lepiej internetowy.-:)).Ja też.Ale najpierw chciałabym sprawdzić ilu będę miała odbiorców i czy na tym zarobię.Nie wiem jaką marżę nałożyć.Pomóżcie.
Tylko nie napiszcie,że ja zołza.
Stara Gwardia
:D:D....Dziewuszyska/Chłopoki ..Panie/Panowie ...Kobitki/....:D:rotfl:..może jeszcze coś podać "na tacy":rotfl:
Teraz tak poważniej....
1)firmy zajmujące się organizowaniem szkoleń (w ramach środków pozyskanych z UE,z różnych programów)mogą pomóc w zrobieniu biznesplanu .Czasami jest to jeden z etapów szkolenia,
2)biura rachunkowe,
3)przede wszystkim osoby zajmujące się rachunkowością( to szersze pojęcie niż księgowość:)),głównie analitycy.
Możesz biznesplan zrobić sama w oparciu o istniejące programy komputerowe("gotowce").
Zawsze będzie niezbędny "spacerek" i rozmowa z wieloma osobami(określenie szacunkowej wielkości zapotrzebowania na dany towar) ,tzw. analiza społeczna i ekonomiczna. Po wstępnym zebraniu danych,określeniu celów możesz przystąpić do analizy finansowej w pełnym tego słowa znaczeniu.
Niestety to żmudna praca "ab ovo usque ad mala".Horacy.( od jajka do jabłek lub jak wolisz od początku do końca):). Niektórzy mówią,że tylko szczęścia nie da się kupić za pieniądze ale do bycia szczęśliwym -jak widać - czasami pieniążki są niezbędne:D
Za "friko" mogą Ci pomóc w ramach szkolenia(tzn. Tobie się wydaje ,że "za friko" -tak naprawdę prowadzącym szkolenie za to zapłaci unia:D).
No tak....:D chciał człek co nieco "rozświetlić" temat i nie chciał,żeby wyszło zołzowato .......wyszło zołzowato:rotfl:

"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Stara Gwardia
:D:D....Dziewuszyska/Chłopoki ..Panie/Panowie ...Kobitki/....:D:rotfl:..może jeszcze coś podać "na tacy":rotfl:
Teraz tak poważniej....
1)firmy zajmujące się organizowaniem szkoleń (w ramach środków pozyskanych z UE,z różnych programów)mogą pomóc w zrobieniu biznesplanu .Czasami jest to jeden z etapów szkolenia,
2)biura rachunkowe,
3)przede wszystkim osoby zajmujące się rachunkowością( to szersze pojęcie niż księgowość:)),głównie analitycy.
Możesz biznesplan zrobić sama w oparciu o istniejące programy komputerowe("gotowce").
Zawsze będzie niezbędny "spacerek" i rozmowa z wieloma osobami(określenie szacunkowej wielkości zapotrzebowania na dany towar) ,tzw. analiza społeczna i ekonomiczna. Po wstępnym zebraniu danych,określeniu celów możesz przystąpić do analizy finansowej w pełnym tego słowa znaczeniu.
Niestety to żmudna praca "ab ovo usque ad mala".Horacy.( od jajka do jabłek lub jak wolisz od początku do końca):). Niektórzy mówią,że tylko szczęścia nie da się kupić za pieniądze ale do bycia szczęśliwym -jak widać - czasami pieniążki są niezbędne:D
Za "friko" mogą Ci pomóc w ramach szkolenia(tzn. Tobie się wydaje ,że "za friko" -tak naprawdę prowadzącym szkolenie za to zapłaci unia:D).
No tak....:D chciał człek co nieco "rozświetlić" temat i nie chciał,żeby wyszło zołzowato .......wyszło zołzowato:rotfl:

Post ode mnie to był żart.Chyba nie wzięłaź tego poważnie.

A tak na dodetek podoba mi się twój wpis pod linią.

Pozdrawiam.
Stara Gwardia
Dziękuję Małgosiu :)
:D
Małgosiu-moja odpowiedź dotyczyła przede wszystkim zainteresowanych biznesplanem :D
więc próbuję ich/je naprowadzić na właściwe tory:)
Pozdrawiam:)

"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.