Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Mam swój wątek w dziale patchworków, ale nie chciałam wrzucać tam wszystkiego. W ramach postanowień noworocznych obiecałam sobie co najmniej jeden uszytek w miesiącu.
W kwietniu popełniłam spódniczkę. Powstała z resztek po narzucie ślubnej szytej 2 lata temu, częściowo z amerykańskiej bawełny(fioletowy pasek i kremowy wierzch) oraz polskiej bawełny(kwiatowa warstwa pod spodem). Marzyła mi się spódniczka z koła i jednocześnie z kontrafałdami. Instrukcję znalazłam w internecie, ale wykrój zrobiłam sama. Powstała dziecięca wersja w rozmiarze 134, na tyle wystarczyło tkanin. Zapinana na kryty zamek i naszywany zatrzask, żaden guzik mi się nie podobał. ![]() Będzie w niej już na święta pomykać Emilka, córka mojej przyjaciółki. --- Ostatnio edytowane 2017-04-07 13:18:58 przez Drozdzikowa --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Bardzo ładna i jak dopracowana
![]() I jaki śliczny zatrzask, jeszcze się z takim ozdobnym nie spotkałam. Gratulacje ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Zatrzaski kupiłam w goldpolu, niestety w internetowej wersji nie maja wszystkiego, za to na miejscu raj...
![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2017-04-07 13:19:51 przez Drozdzikowa --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
To prawda. Ja do niedawna mieszkałam w Łodzi, w materiałach mogłam przebierać
![]() ![]() ![]() Dzięki za namiar, powoli kompletuję zamówienie u Czeremchy, ale nie przyszło mi go głowy, żeby patrzeć na zatrzaski. Tym bardziej dzięki. Pozdrawiam ciepło. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo ciekawie wygląda
![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Właśnie w Szczecinie 2 lata temu zamawiałam tę amerykańską bawełnę u dziewczyny z B-craft. Nie wiem jednak czy ma opcję stacjonarną. Jestem do tej pory zachwycona jakością tej kremowej bawełny, cieniutka jak bibułka, ale splot gęsty. Pierwsze zatrzaski widziałam u Marchewkowej na blogu, i się zainspirowałam. Gdybym mogła, to wydałabym na materiały i pasmanterię wszystkie oszczędniości, ale M. dal mi ultimatum i musze wykorzystać zasoby z szafy. Oj, szmatoholizm jest strasznym nałogiem.
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
O widzisz, ja się tym sklepem interesowałam jak jeszcze moje córa była mała i nie było jeszcze wtedy sklepu stacjonarnego, a teraz widzę, że jest
![]() A mój M. też nie jest w stanie zrozumieć mojej pasji, taki minimalista z niego ![]() ![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Bardzo dobre postanowienie noworoczne ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ja tez nie widziałam podobnej nigdzie, urodziła się w mojej głowie
![]() Nie wiem jak się będzie nosiła, bo Emilka dostanie ją na święta i nie będę miała okazji zobaczyć (chyba, że jej Mama mi prześle zdjęcia). |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
I wtedy przyszedł maj... oto moje kolejne dzieło-majowe
![]() ![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.