Stara Gwardia
![]() |
|
Lato w pełni, postanowiłam uszyć jakieś odzienie na te bardzo upalne dni. Niedawno kupiłam kawałek białego cienkiego bawełnianego kreponu (chyba to krepon?). No i teraz go wykorzystałam - sukieneczka dla wnuczki i jakieś coś dla mnie - taka koszulo-bluzko-tunika, sama nie wiem jak to nazwać. Ale na obecne upały w sam raz
![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2018-03-09 08:37:41 przez jakłucznik --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bluzeczka bardzo fajna, idealna na upał ![]() ![]() ________________________________________________________
Nikt nie wierzy we mnie, uwierzę sama w siebie...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bluzka swietna, a ta sukienka z koronkami to bedzie dla ksiezniczki...
a gdzie kupilas bawelniany krepon, strasznie lubie ten material ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie zapytam, czy to dzieło Berci - moa Chickie szyje właśnie - a przynajmniej usiłuje wg. modelu sklepowego miało być - z kreszowanej bawełny (coś podobnego, tylko w żółtym kolorze) i koronki wdzianko z haftem w środku, ze względu na luźną koncepcję i konieczność wyhaftowania na średnim tamborku może ciągle jeszcze być podobne do hitu, ale coś mi się rwie forma.
Za to tobie się udało wykończyć ładnie modny ostatnio fason. Ładne, no i ... modne, teraz koronki z boków i tyłów nas ratują, noi te lampasy. Masz coś w szafie z lampasami?Ja szukam ![]() ------------------------------------------- Stare na nowe - wątek Komy z mokrą...Włoszką ![]() ![]() ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję Wam dziewczyny serdecznie, miło jest czytać takie pochwały. Ale gdyby była jakaś "kontra" - to też ją przyjmę ze skruchą i już obiecuję poprawę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bylam tydzien temu we Wrocku i pojechalam pod dworzec powybierac sobie burdy po 7 zl i bylam tez na Zapolskiej, ale mnie juz nogi bolaly i wracajac widzialam ten sklep, ale jechalam jeszcze na Borowska do hurtowni i sobie odpuscilam, a teraz zaluje ze nie zajrzalam. No coz, nastepnym razem nie odpuszcze...a Ty masz piekne letnie rzeczy i nie ma do czego sie przyczepic
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Śliczne rzeczy.Mam ogromny sentyment do tego materiału, w połączeniu z bawełnianą koronką był kiedyś bardzo modny (za mojego młodu)Uszyłaś super, świetnie wybrane fasony
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Marianko dziękuję
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Obie rzeczy bardzo ładne. Sukienka marszczona fastrygą czy stopką do marszczona?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Natalio, marszczyłam "tradycyjnie", ściegiem prostym ustawionym blisko 4. Wyznaczyłam po 4 punkty styczne i ściągałam nitkę by dopasować falbanki. Jakoś nie mogę się przekonać do stopki marszczącej, a może powinnam?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.