154 strony: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja kupuję burde nawet wtedy kiedy nie ma w niej nic ciekawego . Jakoś tak się dzieje ze za parę miesięcy napewno w niej będą fajne i ciekawe wzory, nie wiem czy mi się gust zmienia czy co ? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Inaczej.
Przede wszystkim rozmiarówka jest inna 38/40, 42/44, 46/48 wykroje da się spokojnie skopiować, chociaż arkusze są małe i schematy są upchane do granic możliwości (chociaż Burda od 3 miesięcy nie jest dużo lepsza...) Jak uszyję coś dla siebie wówczas powiem coś więcej... ale z ostatniego numeru jestem zadowolona, bo przerysowałam sobie aż 4 ciuszki ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzieci na szczęście nie mam więc nie potrzebuję ![]() ________________________________________________________
Miłośnik smoły bez mleka to fan minimalizmu, do życia podchodzi na serio.. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tytul watku jest:"CO NOWEGO W BURDZIE I INNYCH KRAWIECKICH PISMACH"
W Burdzie juz co nieco sie dowiedzialam. A co w innych krawieckich pismach? I jakie krawieckie pisma jeszcze sa? Sorry,ale ja nie tutejsza. Pozdrawiam. |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ja kupuję burdę bo lubię szukać w niej inspiracji, mają piękne dodatki.
Z najnowszej burdy intryguje mnie sukienka numer 124, coś czuję że będę niedługo jej posiadaczką (chociaż po małych zmianach) |
|
Stara Gwardia
|
|
Ostatni numer burdy bardzo mnie zachwycił, jest mnóstwo rzeczy, które chciałabym sobie uszyć. Dla mnie rewelacja
![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
Powiem Wam, że dawno nie miałem Burdy w ręku. Ostatnio, kiedy z niej szyłem to było jakieś 10lat
W latach 80-tych otrzymałem kilka egzemplarzy niemieckiego wydawnictwa i trend powraca, chociażby w bufiastych rękawach Ino patrzeć jak wrócą szerokie ramiona z kilogramem poduszek/ takie szerokie bary niczym w Dynastii-pamiętacie ten film? A czy teraz ukazują się w wersji męskiej? Bo mam 2 Burdy i są stare, jak świat Osobiście nie szyję teraz z Burdy, kiedyś to czyniłem-ale ich opis doprowadzał mnie do spazmy/trochę pokręcony a dla WAS? ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
|
|
Wydań specjalnych męskich Burda nie wydaje... a szkoda...
czasem dorzucą coś męskiego do miesięcznika, ale rzadko... można powiedzieć, że według Burdy faceci powinni kupować ciuchy gotowe (sklepowe) Moda z lat osiemdziesiątych wraca na wybiegi lecz ostrożnie, w detalach. Dotychczas nie widziałam żadnych projektów z poduchami a'la dynastia ![]() Opisy z Burdy są koszmarne i prawie nigdy ich nie czytam, no chyba, że jest tak skomplikowany wykrój, że nie wiem jak się do niego zabrać... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam kilka Dian, ale jeszcze nic z niej nie szyłam, jestem ciekawa, jak leżą ich wykroje, trzeba dużo zmian, aby je dopasować?
![]() |
|
Mi też kilka rzeczy wpadło w oko ![]() Dawno nie miałam Burdy w rękach ale już wiem czemu nie ma Małych kobietek - 17 i 34 są już w standardzie ![]() ________________________________________________________
Miłośnik smoły bez mleka to fan minimalizmu, do życia podchodzi na serio.. |
154 strony: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.