Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Witaj Bartku, ogromnie się cieszę, że ujawnił się jeszcze jeden facet, zainteresowany szyciem, jest to naprawdę budujące. A forum, jak widzisz jest super, a to dzięki naszym przesympatycznym i uczynnym koleżankom.
Krawiectwo tradycyjnie przypisywane jest jako zajęcie kobiece, a ja twierdzę, że jest to podział sztuczny. Panowie też mogą mieć doskonałe predyspozycje do szycia. A ja mam jeszcze własną teorię, że faceci, którzy szyją ciuszki dla pań, robią to z innej perspektywy niż szyjące kobiety. Robią to bezstronnie, bez uprzedzeń czy zazdrości ( w końcu te ciuszki nie dla nich), więc mogą tworzyć naprawdę ciekawe kreacje - jako przykład kreatorzy mody, chociażby nasz rodzimy Maciej Zień. Pozdrawiam.... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
hehehe...to tak samo jak z gotowaniem ![]() niby przypisane kobiecie, a różnie to bywa ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witam, Mnie został po babci Singer z 1913roku. swoją drogą na zdjęciu piękna maszyna. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
Super, kolejny mężczyzna na forum ![]() ![]() W ogóle piękna maszyna i żałuję, że Ty jej nie otrzymałeś w spadku... Dokładność, czy wręcz pedantyczność to cechy u krawca jak najbardziej pożądane. Do tego zapał i samodyscyplina i mamy murowany sukces ![]() Witaj na forum i czuj się tutaj swobodnie! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ojej, dziękuję wszystkim, to bardzo miłe co piszecie ![]() Oj też żałuję, że ten Singer nie jest mój, ale za młody byłem, żeby go dostać. Zanim dojdę do takiego poziomu jaki tu prezentujecie to lata świetlne miną! Normalnie wszystko takie dopieszczone, równo uszyte, ciekawe materiały... U mnie w rodzinie nigdy nie było typowego podziału na zadania kobiece i męskie, stąd potrafię wiele "kobiecych" czynności ![]() ________________________________________________________
Mój blog o zmaganiach z maszyną do szycia http://bartasde.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
W 100% popieram :]
Mężczyźni to wspaniali krawcy, z wyobraźnią - patrz Wojtek ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
witaj Bartku ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj Bartku i popieram Twoją wypowiedź, jeśli ktoś ma pasję to niech ją pielęgnuje i nie pozwoli się zagłuszyć opiniami innych że nie wypada bo to np. "babskie" lub "męskie". Rób to co kochasz a będziesz szczęśliwy ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję, dziękuję ![]() W poniedziałek zamawiam maszynę i mam nadzieję, że już wkrótce będę miał się czym "pochwalić" na forum ![]() ________________________________________________________
Mój blog o zmaganiach z maszyną do szycia http://bartasde.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.