Wersja do druku

5 stron: 1 2 3 4 5 >

Świeżynek
Hej wszystkim. Nazywam się Ula. Przygody z maszyną zaczęłam nieco ponad pół roku temu ale krawiectwem i modą interesuję się ok. 2 lat.
Jestem samoukiem. We wrześniu ubiegłego roku zakupiłam maszynę do szycia(Arka radom 888).Nie jest ona wielce cudowna ale na początek myślę, że wystarczy.
Moją pasją staje się przerabianie starych ciuchów na nowe (D&Y). Jak wiadomo dziewczynie która mieszka na stancji prawie zawsze brakuje finansów na ciuchy , więc znalazłam idealne rozwiązanie.
Jestem maturzystką, czwartoklasistką w Państwowym Liceum Plastycznym.Obecnie robię dyplom szyty na maszynie ;)
Do tej pory odkąd mam maszynę niewiele zrobiłam. Głównie przerabiałam spodnie, kamizelki, spódniczki. 3 miesiące temu zrobiłam pierwszą, swoją drogą trudną sukienkę, którą założyłam na studniówkę(możecie zobaczyć na moim świeżym blogu-niedługo wstawię i tutaj zdjęcia).
Plany na przyszłość? TAK! Studia po angielsku na kierunku Fashion&Design w Zachodniej Europie ;) po szkole w maju bądź czerwcu wyjazd.
Mam nadzieję, że miło spędzę tutaj wolne chwile. Pozdrawiam wszystkich! :)

--- Ostatnio edytowane 2012-03-18 15:39:45 przez Ushi ---
Stara Gwardia
Witaj,trzymam w kciuki za realizację planów!
Ooo, ciekawe, jak się odnajdziesz na studiach ;-)

Witam!

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Witaj gdzie planujesz studiować?
Stara Gwardia
witaj ;-) sukienka bardzo ładna :oklasky::oklasky:
Fred: Tak szczerze powiedziawszy nie mam bladego pojęcia jaką szkołę wyższą wybiorę ale na pewno będzie to któreś z wielkich miast Holandii. Oglądałam strony szkół i każda zachęca. Tak czy siak muszę tam pobyć ponad 6 miesięcy by starać się o zameldowanie.Wtedy można rozpocząć studia. Czyli wychodzi na to, że muszę rok przesiedzieć...a bardziej przepracować w tym pięknym kraju i dopiero ruszyć ze szkołą. Takie moje duże marzenie :) Przez rok zarobię na start,zdążę się zaznajomić terenowo i wypytam ludzi o wszystko ;)

anistach: dziękuję :kwadr:
Świeżynek
Witam :) ja osobiście uważam, że w Polsce też mamy bardzo dobre uczelnie jeżeli chodzi o projektowanie. Wiec może nie ma sensu uciekać tak daleko ? :)
Stara Gwardia
Ambitnie! Powodzenia w realizacji wszystkich ideii:)
Świeżynek
Farisha: Bardzo dobre uczelnie... ale to co się dzieje w Polsce to mnie przeraża.
Będąc w Polsce nie jestem w stanie się utrzymać teraz obecnie, a co będzie na studiach? Zresztą projektowanie odzieży z tego co wiem jest tylko w Łodzi i ciężko tam się dostać. Chyba że na innych uczelniach otworzyli ten kierunek.
Polska mnie tylko odstrasza.Kraj piękny ale zaniedbany ;)
Jak tu studenci żyją po studiach? ledwie wyciągając 2tys zł za miesiąc?
Ja jednak podziękuję ;)Tym bardziej że mam żywe porównanie Polski z życiem w Holandii. wszystko z roku na rok drożeje a podwyżki są wręcz śmieszne.
Poza tym sama nie jadę także mam też wspólny cel z moim partnerem ;)

LudwikXVI: dziękuję ślicznie! :)

5 stron: 1 2 3 4 5 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.