Stara Gwardia
|
|
Kochani mam takie pytanie czy prowadząc działalność prowadzicie też sklep z tkaninami i pasmanterię i czy klienci często korzystają z waszych tkanin czy jednak wolą przyjść z własnym materiałem ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja ciągle się spotykam z tym, ze wolą jak ja mam jakieś materiały niz iść do sklepu i kupować bez doradzenia ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Pasmanterię radzę zdecydowanie... ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I pasmanterię i tkaniny, warto mieć . Klienci wolą wszystko na miejscu a i dla ciebie lepiej bo można dodatkowo zarobić
![]() |
|
A powiedzcie mi jak to wygląda w rozliczeniu ?? jak np. ryczałt, jest to możliwe by mieć tą pasmanterię, czy tkaniny ?? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Wiem, że niektóre działalności są wykluczone z ryczałtu - ale chyba krawiectwo i sprzedaż pasmanterii/materiałów nie.
Jak masz to i to, to na usługi masz jedną stawkę, a na handel inną - i tak musisz w ewidencji to wpisywać. Stawki musisz sobie sprawdzić aktualne - bo nie wiem jakie są ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Nie prowadzę swojej działalności, nie szyję zarobkowo ale jak rodzinka i znajomi naciskają to coś im tam szyję. Są moimi królikami doświadczalnymi ![]() W każdym razie bardzo często proszą o pomoc w doborze tkanin. Mam swój "prywatny składzik tkanin" więc pokazuję, proponuję i doradzam co mają kupić, czym się kierować w doborze tkaniny do danego fasonu. Ewentualnie daję małe "próbki" (czyli odcięte rogi tkanin) i z tym udają się do sklepu. Uważam, że tkaniny i dodatki w swojej pracowni to wielkie ułatwienie i duży plus na rzecz firmy. Jeśli masz miejsce i możliwość - pomyśl o tym ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Susanna też tak mam na razie jeśli chodzi o materiały, ale coraz częściej jest tak że klientka przychodzi z zamkiem do wszycia, ale jak zacznie przeglądać czasopisma to by chciała to i tamto, ale musi jechać po materiał, ona nie wie jaki i gdzie... i w ten sposób albo się pojawi albo nie ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Aniu takie życie ![]() ![]() Nie potrafię tylko zrozumieć jednego. Częsty widok w sklepie z tekstyliami: kobieta kupuje materiał dla klientki na np. garsonkę. Sama wybiera kolor i rodzaj tkaniny. Trochę ryzykowne jak dla mnie. Rozumiem mieć tkaninę w sklepie, widzieć ją i kupić ale tak w ciemno... polegając wyłącznie na guście krawcowej? Już sam dobór koloru mnie przeraża, jest przecież róż i róż ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na taki układ na pewno się nigdy nie zgodzę ![]() sobie sama klientka wybiera ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.