141 stron: « < 94 95 96 97 98 99 100 > »
Zaaklimatyzowany
|
|
Piękne są
![]() ![]() Muszę taką mieć ![]() Z jakiego materiału są uszyte? |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Wojtku przeglądałam ciuszki których nie widziałam , tak jak piszesz na forum tyle się dzieje że jak się tu nie zagląda przynajmniej raz na dwa dni to jest problem żeby obejrzeć i odczytać wszystko, ciuszki rewelacja, piękne kolorowe zwiewne spódniczki, sukienki , przepiękny płaszczyk i sukienki komunijne, bluzeczki, jak zawsze wszystko perfekcyjnie wykonane w każdym calu, aż miło popatrzeć ![]() ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
piekne ![]() masz racje z tymi plisowankami,bo u mnie w pracy tez szyjemy plisowane sukienki ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Super te plisowanki, mi sie podoba zołta. Pislaismy kiedys o plisowaniu tkanin na takie psodniczki na watku u Trinny, ze takich materialow gotowych nie mozna niestety kupic, a plisowanie sporo kosztuje.
Ty Wojtku pewnie miales juz gotowa tkanine uplisowaną? ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Plisowanki!!!!Piękne,kolorowe...ja miałam okazję szyć ich dużo,ale tylko białe i ecru....
![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Moje spódniczki uszyte są z szyfonu i żorżety. Oczywiście, że szyłem już z materiału po plisowaniu. Plisowanie robi zaprzyjażniona firma, koszt na taką długą spódnicę to ok. 30-40 zł.
Podobają mi się bardzo plisowane kreacje, są takie super kobiece. Ale też uważam, że kobieta ceniąca modę powinna mieć również w szafie 2-3 spódniczki typu ołówkowego. Przy zgrabnej figurze taka spódniczka wygląda rewelacyjnie. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja mam trochę mieszane odczucia na widok solejek... Na kimś - może i tak, ale chyba za dużo się ich nanosiłam w liceum. No i figura już nie ta...
Moniko - solejki krojone są z połowy koła, więc nie ma innego wyjścia - najpierw krojenie, a potem plisowanie. Gotowej, uplisowanej tkaniny się nie kupi, bo większy obwód w talii oznaczałby skrócenie spódnicy, a poza tym w momencie plisowania musi być wyznaczona jej długość, bo podłożenie też jest uplisowane ![]() Ania --- Ostatnio edytowane 2012-04-14 09:35:29 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Cudne te spódnice, po prostu cudne! Marzy mi się długa (no dobra, może być i krótka) plisowana spódnica. Sam urok! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zaczynam się przekonywać do plisowanek ale i kiedyś zastanawiam się skód wywodzi się ich wysoka cena w sklepach, no ale jeśli koszt uplisowania jednej jest tak wysoki to nic dziwnego...Urok ma, jak najbardziej. ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Ale plisowanki mają coś urokliwego w sobie i są bardzo kobiece.
A u nas w pracowni pełnia wiosny, bo szefowe mają sporo zamówień na typowo wiosenne i letnie sukieneczki. Przykładowo parę z nich, a ja jestem w swoim żywiole, bo tak lubię szyc takie sukienusie. |
141 stron: « < 94 95 96 97 98 99 100 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.