Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
No tak patrzyłam tylko na jedno zdjęcie, to ostatnie z pierwszego wpisu, a na zdjęciu numer 2 wyraźnie widać jak jest zamocowany chwytacz, sorki pospieszyłam się ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
gdy siedze przed maszyna, to dziurke ma naprzeciw mnie a nie z boku
![]() maszyna nie byla uzywana ok. 15 lat moze wiecej, zanioslam wczoraj tacie bebenek i to ja dokrecil powiedzial ze bardziej tej srubki sie nie da dokrecić ![]() jeszcze dzis postaram sie zrobic zdjecia ale na razie nie mam zbyt duzo czasu;/ dzięki wszystkim za porady;* |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja kiedyś też dokręcałam i dokręcałam aż bardziej się nie dało a nitka i tak szła bardzo luźno, potem odkręciłam ją całkiem i wyczyściłam całość, złożyłam z powrotem i było ok, w środku był jakiś paproch i to on psuł wszystko, skoro nikt tyle czasu na niej nie szył to faktycznie byś musiała ją wyczyścić, naoliwić i poszyć trochę na sucho bez nici, żeby się do smarowała tam gdzie powinna, może to wystarczy ![]() ________________________________________________________
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
HURRRRAA !!! udało mi sie dzis bardzo ladnie szyc, scieg po jednej i po drugiej stronie jest taki sam ;D
wyczyscilam bebenek i dokrecilam do przy talerzykach bardzo mocno i jakos sie udalo ! jestem bardzo szczesliwa;p bardzo Wam dziekuje;** narazie musze troche pocwiczyc i naoliwic ale czym- moze byc to ???http://allegro.pl/ag-chemia-oliwa-do-maszyn-65ml-oliwiarka-i2485200754.html ?? wiecie jak sie w takiej maszynie nawija bebenek?? |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Sugeruję zakup instrukcji obsługi "Łucznik kl.86", jest obecnie wystawiona na Allegro. Co do oleju, to konstrukcja nie wymaga nic wyrafinowego, może być najtańszy olej do maszyn do szycia dostępny za kilka złotych chyba w każdej miejscowości w różnych sklepach, maszyny te były smarowne zwykłym rzadkim olejem mineralnym przez kilkadziesiąt lat zachowując idealny stan.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
mógłbyś mi podac link do tej instrukcji co znalazles bo ja nie moge znalesc;/ bardzo proszę
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
albo dzięki juz znalazlam
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.