Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Stara Gwardia
Jestem ciekawa, czy korzystacie z usług krawców/krawcowych. Dlaczego i kiedy korzystacie, a dlaczego nie korzystacie?
Mistrzyni Krawiectwa
Ja korzystam z usług koleżanki jak nie mogę się wyrobić ze zleceniem :D a tym razem to ja jej pomagałam, właśnie dziś całą niedziele szyłam bo na rano miała do skończenia, jeżeli chodzi o szycie indywidualne to nie mam takiej potrzeby aby korzystać z usług innej krawcowej :)

--- Ostatnio edytowane 2012-11-30 09:07:44 przez Magda ---
A w realu dla własnych potrzeb:
Nie da się :D jak wiesz o co chodzi w szyciu i potrafisz to zrobić sama, to się nie da. Zaraz się patrzy : o, a ja to tak robię... a tego się tak nie przyszywa..., a to, a śmo....:) i wychodzimy niezadowolone :dobani:
Na wyprawę do krawcowej najlepiej być laikiem, spokojnym i cierpliwym i dobrze płacącym :oczko:takich klientow życzę wszytkim forumowym KRAWCOWYM I KRAWCOM.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Administrator
Nie chodzę z wiadomych względów ale tak w ogóle to byłam dwa razy: znajoma krawcowa szyła mi sukienkę na ślub brata i ta sama krawcowa szyła mi sukienkę do ślubu :)
Z resztą radzę sobie sama albo kupuję gotowe :D

* Susanna szyje - mój blog :)

Stały Bywalec
Nie, ale chyba zacznę, bo:
1. Są rzeczy, których nie jestem w stanie na mojej maszynie naprawić (np. zamek w zimowej lub sportowej kurtce).
2. Często znajomi, którzy wiedzą, że szyję, podsyłają mi jakieś pomysły na ubrania do uszycia. Ja niestety, w zakresie szycia na zlecenie poniosła kompletną porażkę i nie chcę ich rozczarować...a dobrej krawcowej, którą mogłabym z czystym sumieniem polecić po prostu nie znam :/
Po urodzeniu Miśka poszłam i zamówiłam zasłony, przez sześć lat nie mogłam na nie patrzeć :\
1. Są rzeczy, których nie jestem w stanie na mojej maszynie naprawić (np. zamek w zimowej lub sportowej kurtce).
No co ty? Ja takie zamki wszywałam najtańszym brotherem, czasem przesiadając się na starego łucznika 884... To nie od maszyny zależy ;-) Odważ się raz ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Zaaklimatyzowany
Kiedyś chodziłam żeby wszyła zamek do zimowej kurtki, ale tylko ze względów estetycznych. Moja stara maszyna po prostu nie dawała rady przeszyć grubszej warstwy tkaniny. Ale od kiedy mam mojego Emeralda116 to nie mam z niczym problemu.

Ewelina
Stara Gwardia
Nie, a bardzo bym chciała. Żeby tak ktoś w okolicy otworzył zakład krawiecki, i wtedy JA SAMA poszłabym sobie uszyć coś ładnego DLA siebie! O!
W szyciu dla dzieci jestem już chyba ekspertem, ale "uszytki" dla mnie samej, coż raz wychodzą a raz...nie! Brak mi po prostu drugiej osoby, do zmierzenia, oglądnięcia fachowym okiem, podpowiedzenia co jest dobre dla mnie, a co raczej nie-jak poprawić gotowy wykroj (vide: moje boje z Papavero opisywane tu na forum). Innymi słowy: królestwo za krawca :)

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.