47 stron: « < 30 31 32 33 34 35 36 > »
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Nieśmiało pokazuję moje mini uszytki....
Poduszkę uszyłam już dawno. Podkładki ostatnio,a bieżnik uszyty przy pomocy pani na warsztatach ( w zeszłym roku) Zbieram,,materiały''i w lipcu siadam do mojej maszyny - w planie mam też warsztaty. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Bardzo ładnie i starannie szyjesz ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
|
|
bojgu jakie te Wasze prace są piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak na nie patrzę i na te swoje - to tylko wyrzucić maszynę przez okno powinnam...
kurczę za nic mi tak nie wychodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no same zobaczcie co mi wyszło... masakra jakaś |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() witamy w polskim raju... ![]() Kazia no proszę pokazuj pokazuj ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinkahmm zacznę od począku odnośnie szycia zygzakiem- najpierw musisz na kawałku przetestować sobie ustawienia zygzaka: szerokość i jaki ma być gęsty("ściśnięty"). Ja do każdej aplikacji dobieram inne ustawienia. Teraz jak przyszywam biorę wycięty wzór -rozprasowuje przykładam do tkaniny spinam szpilkami ale nie dużo najlepiej w 4 strony świata ![]() tu link do tej fizeliny- http://szmatkalatka.pl/Flizelina_dwustronnie_klejaca_szer90cm-173.html sa tez w mniejszych formatach-sprzedawane To chyba tyle... ![]() aaaaaaaaaa jeszcze jak chcesz aplikacje podwijać - to popodwinieciu i zaprasowaniu nie przyszywaj zygzakiem tylko dookoła ładnie ściegiem prostym -długim- lub takim a 'la ręcznym -mam coś takiego w maszynie --- Ostatnio edytowane 2013-06-09 16:12:25 przez polla --- --- Ostatnio edytowane 2013-06-09 16:15:54 przez polla --- ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziękuję ![]() ![]() ![]() Karolinka,spróbuj fizelinę podkleić jak poradziła Ci polla. Można też użyć np.kleju w sprayu.Tak na warsztatach p.mi pokazywała. polla często zaglądam do Gazyni http://gazynia.blox.pl/2009/05/szyjemy-poduche-z-hafcikiem........ i szycie poduszki tu podpatrzyłam.Po prawej stronie na blogu ma też inne tutki szyciowe. Dziewczyna robi piękne aplikacje - warto ten blog przejrzeć (kliknąć na mój nowy adres) --- Ostatnio edytowane 2013-06-09 18:05:53 przez Kazia --- --- Ostatnio edytowane 2013-06-09 18:08:55 przez Kazia --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kazia dziękuje za linka oglądałam te cudeńka - super stronka ![]() a tu leje leje i ...leje zrobiłam w ramach "zabijania depresji" podkładki pod kubek ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-06-10 13:47:10 przez polla --- --- Ostatnio edytowane 2013-06-10 15:06:02 przez polla --- ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Tak,super blog - zgadzam się..
...leje i leje - też zgadzam się.... Piękne podkładki,takie kolorowe ![]() ![]() ![]() Super! ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
|
|
no to zakupię tę flizelinę i będę kombinować - pewnie dzięki niej się nie siepie materiał bo ona "skleja" te krawędzie?? a narazie, bo musiałam już skończyć poszłam na łatwiznę i filcu i polaru wycięłam elementy i naszyłam zwykłym zygzakiem... efekt "dupy nie urywa" jak to mój małżonek określił, ale na pierwszy worek testowy może być
![]() ![]() ewentualnie będę robić z dwóch kawałków aplikacje i wywijać, bo to mam przetestowane już na miśkach pluszowych - pokazywałam je już? |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Dupy nie urywa... No ja nie mogę...
Super worek - Oskar pewnie zachwycony... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Karolinka no worek super wyszedł ![]() ![]() Martynior wake up!!!!! ________________________________________________________
|
47 stron: « < 30 31 32 33 34 35 36 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.