16 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziękuję Ania Czeremcha za informacje
![]() A teraz tadam! Mam już swoj podstawowy zestaw do cięcia...i tne ![]() ...kilka razy obejszłam to dookoła aż w koncu załapałam ![]() Juuuuuuuuuupi!!! --- Ostatnio edytowane 2013-04-12 14:40:55 przez vibeke6 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Gratulacje - czekam na pierwsze efekty pracy z nowymi narzędziami. Po tym co widziałam wcześniej, to zaczynam się bać, że konkurencja dla Polli nam rośnie - bo ja to już daleko w tyle jestem (ale chyba wraca wena ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Vibeke6 super sprzęt ![]() ![]() Ikk oo matko jakaś niemoc na mnie wlazła..chyba od Ciebie ;p;p dokończyłam dziś narzutkę na zamówienie i powiem, że mam dość muszę odsapnąć ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Naciełam się wczoraj...ale jak szybko i sprawnie idzie, tak mi się spodobało że pociachałam wszystko co możliwe i materiału mi zabrakło;/
A mam pytanie odnośnie lamówki...postaram się wyrazić zrozumiale: chciałabym sobie lamówkę zrobić sama (poprzednio tez robiłam) ale tym razem mam narzute o wymiarach 220x180...i teraz czy tnąc z materiału np 200x160 uda mi się uzyskać jakims sposobem dłuzsza lamówke niż te 200cm (czyli najdluzszy bok materiału)...yyy rozumiecie o co mi chodzi? Bo jeśli nie to bede musiała tą lamówkę na dłuzszym boku łaczyc...czy lepiej kupic gotowa? ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
gotowa lamówka też jest łączona ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
DZięki polla
![]() ![]() |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Z zakupem lamówki wszystko zależy od potrzeb obecnych i przyszłych. Obszywałem lamówką kilkanaście narzut, ok. 100m lamówki to zbyt wiele na samodzielne cięcie. Na Allegro są lamówki niezaprasowane o najróżniejszych szerokościach w krążkach po 50m (w 1 kawałku bez łączenia) przewidziane dla maszyn przemysłowych, cena za 1m wychodzi wręcz symbolicznie. Ja kupowałem u użytkownika Allegro o nicku solw_s_c i jestem bardzo zadowolony.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
u tego sprzedawcy sprawdziłam ma same zaprasowane 18 mm, a te o różnych wielkościach to masz na myśli bawełniane lamówki?? bawełna/poliester czy jakieś takie śliskie-atłas ?
edit: to tez slow sc ale 3...idę szukać dalej znalazłam z szerszych niz 18mm ma atłasowe i chyba z 2 rodzaje bawełny z poliestrem --- Ostatnio edytowane 2013-04-13 11:47:24 przez polla --- --- Ostatnio edytowane 2013-04-13 12:02:47 przez polla --- ________________________________________________________
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Ja kupowałem lamówki niezaprasowane o szerokości 30mm i 32mm bo takie pasują do mojego lamownika (w różnych aukcjach i w róznym czasie są różne rozmiary), w różnych kolorach i o różnym składzie tj. bawełna, poliester, bawełna/poliester.
ps.z solw_s_c jest dobry kontakt telefoniczny, można ustalić czy ma potrzebny nam towar i wystawi go na aukcje. --- Ostatnio edytowane 2013-04-13 12:34:58 przez bogdan --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Vibeke, tu masz filmik jak Pani z Missouri krok po kroku robi lamówkę i zszywa ją po skosie, żeby uniknąć dodatkowych zgrubień jakie się pojawiają kiedy lamówkę łączysz na prosto
![]() http://www.youtube.com/watch?v=-GVA05MxXTU |
16 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.