16 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Aaaa....tak mi chodzi o taką do szycia po liniach...bo taka do pikowania z wolnej ręki to rozumiem że nadaje sie tylko do jakis tam wzorkow tak?dobrze kumam?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Vibeke6 no to od początku:
1)stopka do cerowania/pikowania z wolnej ręki- ALE TEZ MOŻNA NIĄ JECHAĆ PO SZWACH I LINIACH PROSTYCH- trzeba mieć tylko dużą wprawę- pisząc z dużych liter nie krzyczę - tylko chciałam to podkreślić że też tak można ![]() 2) stopka do pikowania- tak mam ja określona w instrukcji (fota) stopka bez równomiernego podawania- czyli taka zwykła- no może nie do końca i ona jest też do pikowania po liniach prostych- wcześniej jak miałam Zofię to podobnej używałam do pikowania po liniach 3) stopka krocząca - czyli ta co równomiernie Ci podaje tkaninę ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ta do pikowania/cerowania (czasem piszą też haftowania) jest do różnych wzorków (np. takich: http://www.daystyledesigns.com/365difficultymain.htm ) Co do zasady, ta stopka podnosi się razem z igłą i możesz swobodnie "majtać" kanapką pod spodem.
A tak off topic, to jak te wzory są dla początkujących - to ja chyba jestem na poziomie -10 ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
taa no właśnie też już się nad tym zastanawiałam "dla początkujących" chyba początkujących mistrzów ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I kto to mówi??????????????????? ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
eee no jak kto? ja ;p
![]() |
|
No właśnie nasza miszczyni pikowania trzmielem ![]() ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
wprawy ja nie mam zadnej...ostatnio tylko tutaj siedze, czytam i pytam...i jestem coraz bardziej pogrążona brakiem wiedzy:
...dzisiaj powinna do mnie dojsc linijka to sie biore i znajac zycie znowu cos spartacze ![]() ...przydałby mi sie jakis kurs ![]() Może Ania Czeremcha bedzie cos wiedziec czy do tej mojej maszyny sa jakies stopki? Mam w domu jeszcze stara babciną maszyne KOEHLER...tam to stopek a stopek chyba z 15scie ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
chyba pijanym ![]() dobra dość tego ![]() ![]() ![]() Vibeke6 zarzuć pytanie w dziale stopki- myślę, że ktoś będzie wiedział ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-04-11 13:08:20 przez polla --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja jestem pod wrażeniem różowej stopki kroczącej
![]() Tak myślę, może mój monitor kolor ściemnia.. może zdjęcie jakieś przeróżowione ale chyba po prostu jest różowa ![]() Mi przyszły materiały ![]() Buuu.... Ps. Kupiłam próbki "polibawełny" (nie wiem jak to po polsku. ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-04-11 14:16:32 przez Martynior --- |
16 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.