Wersja do druku

5 stron: < 1 2 3 4 5 >

Stara Gwardia
Teraz będziemy robić półkę na książki w gościnnym - już nie mogę się doczekać.
Przy półce zwróćcie uwagę na szerokość tej półki i grubość deski. My robiliśmy ogromną półkę na książki na całą ścianę (ze standardowych blatów, półek meblowych dostępnych w Castoramie) i część środkowa, która była szersza (chyba 80 cm) lekko się ugina, więc większość książek upychamy na węższych półkach (chyba 60-tkach).

Fotel wygląda bardzo wygodnie.
Przy półce zwróćcie uwagę na szerokość tej półki i grubość deski. My robiliśmy ogromną półkę na książki na całą ścianę (ze standardowych blatów, półek meblowych dostępnych w Castoramie) i część środkowa, która była szersza (chyba 80 cm) lekko się ugina, więc większość książek upychamy na węższych półkach (chyba 60-tkach).
Tak ta grubość jest ważna, żeby się nie wyginały. Mąż właśnie pojechał po te dechy. U nas wyjdą dosc długi bo trzeba w każdej wykroić miejsce na komin ;) W sumie coś 105 cm x 27 cm. Grubość chyba 2.5 cm - o ile dobrze pamiętam.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
2,5 cm powinno wystarczyć;)
Albo można dorzucić w szafie dodatkową podpórkę. Mam dookoła pokoju pod sufitem półki na książki, półki z płyty 1,8 cm, ale za to podpórki co pół metra. W sumie - 24 podpórki ;-)

Mnie kosze jakoś nie przekonują. Już wolałabym półkę na rolkach. Jakoś za dużo niewykorzystanej przestrzeni wokół kosza ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Krawiec-Filozof
Susanko, a czy w przypadku tych półek rozważaliście typ "chigaidana"? To japońskie "półki przemienne", stanowiące tradycyjny element wystroju wnętrza, obok wnęki "tokonoma" i wykuszy okiennych "shoin".
Można je dowolnie konfigurować, a efekt zawsze jest ciekawszy, niżeli zwykłe dechy :)
Wpisz w gugiel "tana", albo "chigaidana" i pokaże się mnóstwo możliwości :)

Zbych
https://www.facebook.com/Zibiasz

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Administrator
Nie Zibi nie myśleliśmy o tym z tej racji, że nie za bardzo to by nam pasowało do wnętrza. Go będzie w sumie 8 solidnych półek które powinny częściowo pomieścić nasz księgozbiór.

Krawiec-Filozof
Nie Zibi nie myśleliśmy o tym z tej racji, że nie za bardzo to by nam pasowało do wnętrza. Go będzie w sumie 8 solidnych półek które powinny częściowo pomieścić nasz księgozbiór.
Pożera mnie ciekawość tych Waszych wnętrz! Pochwalisz się po zbudowaniu?:) Koniecznie! Proszę:prosi:
A w ogóle to fajnie macie z tymi pokojami - gościnny, stołowy, bawialnia, zachodnie skrzydło, północne skrzydło, weranda, wieża południowa... Zgubić się można :) A ile sprzątania!:D
A ja mam pokoik 4,30 x 2 m, w którym mieszkam z komputerem, rowerzycą i maszyną :D
Rower co prawda nazywa się po męsku Marin, ale ja mówię na niego Marynia i do spółki z Wifamą tworzą równowagę dla Hapeka i mnie.:)
Jak łatwo się domyślić, w mojej klitce wszystkie meble (prócz łóżka i zdobycznego palisandrowego biurka) są samoróbkami na wymiar, bo inaczej bym nie dał rady...

Zbych
https://www.facebook.com/Zibiasz
Administrator
Tak tak Zibi bo my mieszkamy w pałacu ;) wiesz, niedaleko jest Pszczyna to tak sobie wynajmujemy jedno skrzydło ;) Pp prostu nie mamy nowoczesnych mebli tylko takie stare, używki ale w całkiem niezłym stanie. Ot i tyle - naprawdę nic nadzwyczajnego ani WOW. Styl naszego mieszkania można określić jednym stwierdzeniem: niemiecki emeryt ;) ale my tak lubimy.

Administrator
Informuję iż szafa pod zabudowę robi się :) Przyjechał w końcu pan, który ma ją zrobić, życie trochę zweryfikowało marzenia ale czekam z niecierpliwością na efekt końcowy. Póki co mąż musi przekuć gniazdka, usunąć karnisz, zakitować dziury i pomalować ścianę na której będzie szafa. Boję się koloru płyt bo wybierał ślubny a to co wybrał pokazał na zdjęciu w telefonie czyli tak naprawdę nic nie wiem bo kolory są przekłamane :D Szczerze mówiąc to już mi to snu z powiek nie spędza, co będzie to będzie :)

Stara Gwardia
A co z półką na książki - ślubny znalazł czas?

5 stron: < 1 2 3 4 5 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.