13 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 >
Stały Bywalec
![]() |
|
Absolutnie nie przeszkadza mi to że akurat w moim wątku odbywa się ta miła dyskusja ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
A co do maszyny to posiadam model Łucznik 2007 Natalia. Jak dla mnie nie jest rewelacyjna, ale może być to kwestia tego, że po prostu nie do końca potrafię się nią obsłużyć.
Jeżeli chodzi o komin, to wełnę w zestawie wygrzebałam w szmateksie. Kupiłam 3 worki, w każdym około 10 motków, w każdym worku był inny kolor. Starałam się dobrać mniej więcej żeby rodzaj wełny był taki sam, bo wiadomo, szmateks to nie sklep i każda wełna była z innej parafii. Motki miały po 50g i zużyłam, o ile dobrze pamiętam 6 albo 7. Na papierku na motku pisze "Sirdar, country style, double knitting", jeżeli o to pytałaś ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
JA tez własnie sie nie znam, a chciałabym zrobić taki komin,nie chce jednak kupić gryzącej wełny, a czy druty do robienia komina tez maja znaczenie? To znaczy czy grube czy cienkie? ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
fajne ciuchy ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja kominy i szaliki zawsze robię na grubych drutach 10mm, szybko idzie, oczka są takie fajne duże, no i puchate wychodzą kominy. Ja robię zazwyczaj z akrylu, bo wełna mnie niestety gryzie...szybko przestają dobrze wyglądać (robię białe zazwyczaj), ale co rok albo co dwa lata robię sobie nowy i po sprawie ![]() ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
dzieki za podpowiedz, juz znam podstawy, forumowiczka dała linka zallegro i tam gosc ma duzo włoczek na sprzedaz, teraz juz wiem co szukac ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
No tak, druty mają znaczenia. Ja słyszałam że powinny mieć średnice taką samą jak wełna. Mój komin robiłam drutami o średnicy 7mm.
Zgadzam się też z tym że czysta welna nie jest najlepsza na komin. NA moim motku pisze że jest 45 % akrylu, tak z ciekawości rzuciłam okiem jeszcze raz na etykietę... ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Baaardzo ładne rzeczy. Zwłaszcza ta sukienka maxi i pierwszy komplet.
Torebka też bardzo fajna i mega starannie wykonana, szkoda tylko że nie ze skóry albo lepszego PCV ale sama wiem że trudno kupić doby skaj albo sztywniejszą skóre ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Moje serce skradła narzutka w etniczne wzory
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ładne rzeczy szyjesz! ________________________________________________________
Moja praca, moja pasja - http://aleksandra-krajnik.pl/
Aleksandra i jej mała manufaktura - http://aleksandra-szyje.blogspot.com/ Koszulki, dużo koszulek - http://t-max.pl |
13 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.