23 strony: < 1 2 3 4 5 6 7 > »
Świeżynek
![]() |
|
Gdzie by nie było, zawsze będzie komuś daleko.
Jeżeli ktoś by się poświęcił i utworzył osobne "zajęcia" dla szyciowych świeżaków, to z chęcią bym przyjechał. PS. Jeżeli wybór padnie na Warmię lub Mazury mogę pomóc znaleźć lokum (tylko potrzebne kryteria ilościowe, kwotowe i inne logistyczne). |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Łaaa, Warmia i Mazury... Chyba samolotem ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Jaka Warmia, tam nie ma STRIMY! ________________________________________________________
http://ciuchotworstwo.blogspot.com/ - moje szycie i początki konstrukcji ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
zeby byla jasność,
nie sugeruję zmian w miejscach "Waszych" zlotów, tylko pojawil się kierunek północno-wschodni i jeśli ktoś kiedyś będzie potrzebował pomocy noclegowo-szkoleniowo-warsztatowej to służę pomocą bo teren mi mocno znany. Wszelakie sugestie dot. lokalizacji skwitowałem zdaniem że "gdzie by nie było, zawsze będzie komuś daleko". Z mojej strony - świeżaka, chciałbym aby "Wasze" zloty były w moim odczuciu "Naszymi", tyle że nic po mnie jak będziecie odstawiać szyciowe VooDoo, a chciałbym osobiście pozyskać wiedzę podstawową. Co z relacji człowiek-człowiek się wyciągnie nie da się przełożyć na drogę internetową. Daleko mi do do ingerencji w Wasze działania. To tyle prywaty, jedynie wyjaśnienie skrótów myślowych. A jak dacie zielone światło na zawracanie gitary dla pytań dla Was banalnych to z przyjemnością spotkam się z Wami zamiast siedzieć w kącie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na takie pytania jest zezwolenie ogólne bo po to jest to forum a zloty są dla wszytskich dla doświadczonych i świeżaków bo każdy od każdego może się czegoś nauczyć więc zapraszamy do Łodzi :]
![]() |
|
Mrau, masz rację, konstrukcja bluzki zajęłaby zbyt dużo czasu. Błędnie założyłam, że masz specjalny program i on wykonuje modelowanie, a tymczasem pewnie miałaś na myśli, że wykonasz samą siatkę, czyli tylko prostokąty, bez łuków w jakimś zwykłym programie graficznym. Akurat zrobienie siatki jest etapem najmniej pracochłonnym.
Nadal uważam, że modelowanie spodni lub rękawa byłoby ciekawym tematem. Możemy też uszyć jeden model czegoś, ale w tym przypadku nie chciałabym, żeby to była tajemnica. Czy to byłoby nie na miejscu gdybyśmy uszyły coś z Papavero? Każdy ma dostęp, może sobie na spokojnie zrobić wykrój w domu, dobrać odpowiedni materiał. Zeszłym razem jeżeli ktoś kupił niewłaściwą dzianinę to był to jego problem. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja potwierdzam swój udział, wychodzi na to, że będę przyjeżdzać co drugi zlot
![]() Czekam na dalsze konkretne ustalenia |
|
Stara Gwardia
|
|
Wybacz Natalio, ale jeśli uważasz, że siatka podstawowa na bluzkę to same prostokąty to jesteś dużo bardziej w błędzie niż myślałam ...
A i łuki też wykonuję w tym swoim "zwykłym programie graficznym". Po prostu chciałam, żebyśmy ewentualnie poćwiczyły ten etap właśnie. Ale szczerze - odechciewa mi się trochę. To ma być nauka w formie zabawy i towarzyskiego spotkania, sorki, ale nie będę się spinać, bo ktoś ma takie czy śmakie wyobrażenia, rzuciłam propozycję, nie podoba się to nie, ja się upierać nie będę. ________________________________________________________
http://ciuchotworstwo.blogspot.com/ - moje szycie i początki konstrukcji ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mrau, jeżeli uraziłam Ciebie, Twój program komputerowy do konstrukcji, albo Wielką Naukę o Konstrukcji to bardzo przepraszam całą trójkę.
Jeszcze jest mnóstwo czasu. Jestem ciekawa co inni uczestnicy mają ochotę robić w czasie zlotu. |
|
Administrator
![]() |
|
Yhhh ja znów odpadam ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
23 strony: < 1 2 3 4 5 6 7 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.