Wersja do druku

294 strony: « < 114 115 116 117 118 119 120 > »

Zaaklimatyzowany
Co do Allegro- sprawdź na ceneo i innych tego typu stronach ceny, bo może okazać się, że są tańsze propozycje lub w tych samych pieniądzach możesz mieć np. dłuższą gwarancję.
Lidl twierdzi, że Silvercresty będą jesienią. Ja nadal czekam i klnę na swojego starego Łucznika, bo zacz@ął przepuszczać szwy. Jak do końca września nie będzie lub nie uda mi się go dostać, kupuję Singera 4423.
Nie czekaj. Kup Singer-a 4423 od razu.:)

Jesteś szczęśliwym posiadaczem obu maszyn? Masz porównanie? Poza tym 750 zł to całkiem sporo jak na początkującą maszynistkę... Tak czy siak przeliczyłam budżet i do września nie mam co marzyć o zakupach (wypadło wesele ni o popłynęła kasa...)
Szpec od maszyn
Kilka słów o moich potrzebach:
- będę szyła dość dużo
- różne materiały - od dżinsu, przez "strecze", bawełnę, cienką skórę, filc po len czy nawet w ekstremalnych wypadkach - jedwab
Na chwilę obecną wpadły mi w oko takie maszyny: Singer 4210, Singer 8763... no i przekraczająca mój budżet: Singer 4411
I tu moje pytania:
- na którą się decydować? i czy lepiej dopłacić do tej "4411" 100 zł więcej, czy nie ma takiej potrzeby

Z cienkimi tkaninami poradzi sobie każda maszyna, ale planując szyć dużo min. grube i "trudne" materiały maszyna powinna cechować się zwiększoną mocą i trwałością - tu 4411 deklasuje rywali. Myślę że warto wstrzymać się z zakupem i dozbierać brakujące pieniądze, aby w przyszłości natrafiając na grubszy trudny materiał nie "latać" dalej po krawcowych.
Stara Gwardia
Jesteś szczęśliwym posiadaczem obu maszyn? Masz porównanie? Poza tym 750 zł to całkiem sporo jak na początkującą maszynistkę... Tak czy siak przeliczyłam budżet i do września nie mam co marzyć o zakupach (wypadło wesele ni o popłynęła kasa...)
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Singera 4423 i lubimy się coraz bardziej.
Też sie nie przelewa , ale zacisnąłem zęby i zamówiłem. Rodzina wie że zapłaciłem około 450 zł. Po co mają się stresowac :oczko:

--- Ostatnio edytowane 2013-08-11 19:10:58 przez BlueGun ---

--- Ostatnio edytowane 2013-08-12 18:51:21 przez Dagma ---
Świeżynek
Witam Was,

z szyciem mam jeszcze niewiele doświadczenia, ale bardzo mi się to spodobało. Sama uszyłam zasłony i zrobiłam kilka, drobnych przeróbek odzieżowych, dlatego postanowiłam, że chce się nauczyć szyć sukienki, spódnicę, bluzki itp.

I stoję oto przed wyborem maszyny. Czy możecie mi polecić coś do max 500zł?
Mam możliwość kupienia trochę taniej Singera BRILLANCE 6160 za 450 zł, ale z 2 tyg. gwarancją rozruchową lub Łucznika Katarzynę za 350zł. Czy któraś z nich byłaby odpowiednia dla początkującej osoby? Może macie jakieś inne, lepsze propozycje?

Z góry dziękuję za pomoc,
Karolina.
Świeżynek
Łucznika
Sama byłam już prawie przekonana do Ewy Łucznika ale po rozmowie z mechanikiem i użytkownikiem odpuściłam, bo te nowe Łuczniki cytuję "bardzo delikatne są" I o! jestem w czarnej d... zastanawiam się czy nie dozłozyc pare złotówek i nie zdecydować sie na Elnę
a Katarzyna... nie ma regulowanej szerokości ściegu dlatego skreśliłam ją z mojej listy.
Pogromca spamerów
pewnie,ze lepiej dozbierac i kupic cos lepszego
Świeżynek
Zgadzam się z roksanitka. Ja z kolei mam starego Łucznika. Nie chcę wiedzieć ile nawet ma lat. Myślę, że stare jest lepsze od nowego, ale to tylko moja opinia.
Pogromca spamerów
hehe a ja sie zgadzam z Toba
Świeżynek
A ja tak zupełnie z innej beczki:

Co sądzicie o takiej maszynie http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-7DEF9536-9CB4D552/lidl_pl/hs.xsl/index_43868.htm
w kryteriach - dla zupełnie początkującej osoby
- ilość potrzebnych ściegów
- funkcje które posiada

--- Ostatnio edytowane 2013-08-13 20:25:41 przez kolanko ---

294 strony: « < 114 115 116 117 118 119 120 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.