294 strony: « < 114 115 116 117 118 119 120 > »
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Jesteś szczęśliwym posiadaczem obu maszyn? Masz porównanie? Poza tym 750 zł to całkiem sporo jak na początkującą maszynistkę... Tak czy siak przeliczyłam budżet i do września nie mam co marzyć o zakupach (wypadło wesele ni o popłynęła kasa...)
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Z cienkimi tkaninami poradzi sobie każda maszyna, ale planując szyć dużo min. grube i "trudne" materiały maszyna powinna cechować się zwiększoną mocą i trwałością - tu 4411 deklasuje rywali. Myślę że warto wstrzymać się z zakupem i dozbierać brakujące pieniądze, aby w przyszłości natrafiając na grubszy trudny materiał nie "latać" dalej po krawcowych.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Singera 4423 i lubimy się coraz bardziej.
Też sie nie przelewa , ale zacisnąłem zęby i zamówiłem. Rodzina wie że zapłaciłem około 450 zł. Po co mają się stresowac ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-08-11 19:10:58 przez BlueGun --- ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: jaką maszynę poleciłbyś z własnego doświadczenia - tzn. jaką byś wybrał (w mniej więcej tej samym przedziale cenowym - 500/600 zł)
--- Ostatnio edytowane 2013-08-12 18:51:21 przez Dagma --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam Was,
z szyciem mam jeszcze niewiele doświadczenia, ale bardzo mi się to spodobało. Sama uszyłam zasłony i zrobiłam kilka, drobnych przeróbek odzieżowych, dlatego postanowiłam, że chce się nauczyć szyć sukienki, spódnicę, bluzki itp. I stoję oto przed wyborem maszyny. Czy możecie mi polecić coś do max 500zł? Mam możliwość kupienia trochę taniej Singera BRILLANCE 6160 za 450 zł, ale z 2 tyg. gwarancją rozruchową lub Łucznika Katarzynę za 350zł. Czy któraś z nich byłaby odpowiednia dla początkującej osoby? Może macie jakieś inne, lepsze propozycje? Z góry dziękuję za pomoc, Karolina. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Sama byłam już prawie przekonana do Ewy Łucznika ale po rozmowie z mechanikiem i użytkownikiem odpuściłam, bo te nowe Łuczniki cytuję "bardzo delikatne są" I o! jestem w czarnej d... zastanawiam się czy nie dozłozyc pare złotówek i nie zdecydować sie na Elnę
a Katarzyna... nie ma regulowanej szerokości ściegu dlatego skreśliłam ją z mojej listy. |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
pewnie,ze lepiej dozbierac i kupic cos lepszego
![]() |
|
Zgadzam się z roksanitka. Ja z kolei mam starego Łucznika. Nie chcę wiedzieć ile nawet ma lat. Myślę, że stare jest lepsze od nowego, ale to tylko moja opinia.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
hehe a ja sie zgadzam z Toba ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
|
|
A ja tak zupełnie z innej beczki:
Co sądzicie o takiej maszynie http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-7DEF9536-9CB4D552/lidl_pl/hs.xsl/index_43868.htm w kryteriach - dla zupełnie początkującej osoby - ilość potrzebnych ściegów - funkcje które posiada --- Ostatnio edytowane 2013-08-13 20:25:41 przez kolanko --- |
294 strony: « < 114 115 116 117 118 119 120 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.