Wersja do druku

294 strony: « < 151 152 153 154 155 156 157 > »

Stara Gwardia
Dzieki za cynka lenako. Zastanawiam sie nadal nad Arką Radom 888 a Silvercrestem. Mam pytania w zwiazku z tym, czy na tym Silvercrescie mozna grubsze tkaniny obszywac? Np. jeans, czy filc? Ma 5 stopek w wyposazeniu nie wiadomo jakie, wiec jesli chcialabym dokupic, to z których firm bedą pasowały?
Silver crest świetnie sobie z jeansem radzi, szyłam spodnie dzieciom od podstaw, nie miał problemów nawet ze szlufkami przy pasku. Filcu nie szyłam. Stopki uniwersalne, nie ma problemu z dokupieniem.

--- Ostatnio edytowane 2013-12-01 19:18:32 przez Nowamyszkimama ---
Dzieki za cynka lenako. Zastanawiam sie nadal nad Arką Radom 888 a Silvercrestem. Mam pytania w zwiazku z tym, czy na tym Silvercrescie mozna grubsze tkaniny obszywac? Np. jeans, czy filc? Ma 5 stopek w wyposazeniu nie wiadomo jakie, wiec jesli chcialabym dokupic, to z których firm bedą pasowały?
Ola (Gangrena) na takiej maszynie szyje derki i czapraki dla koni. A stopki to bodajże Matic?
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Uła, to fajnie,dzieki za szybkie odpowiedzi,teraz pozostaje mi tylko wybór koloru hmmmmm no własnie....ale który.....:D :rotfl:

--- Ostatnio edytowane 2013-12-01 19:23:06 przez Niteczka82 ---
silvercrest przeszywa derki?? to naprawdę jest w takim razie świetny sprzęt, jak leci pas nośny-parciany x2, ortalion, polar/podszewkę i warstwę grubej ociepliny na raz! my to ciachamy na przemysłówkach, mój łucznik nie dałby rady. jestem pełna podziwu dla lidlowej maszyny!
Stara Gwardia
Ja derek nie planuje szyc, ale nie obraziłabym sie,jakby mi sie udało zszyc parciane szelki dla psa, niestety przegryzła je moja psina
jak Wy szyjecie,ze igla wali o szpilki
szpilki wbijac w poprzek szycia
Zaaklimatyzowany
ale pewnie, że nie wbijam równolegle! ale jak jest dość gęsto spięte to igła mi czasem uderzy w szpilkę. szyję małe rzeczy, więc muszę gesto często spiąć, żeby trzymało kształt.
Krawiec-Filozof
jak Wy szyjecie,ze igla wali o szpilki
szpilki wbijac w poprzek szycia
Roksi, muszę Ci zdradzić swojego sekreta, że ja zawsze wbijam szpilki równolegle... :P
Jeśli już w ogóle je wbijam, bo rzadko używam. W trakcie szycia je wyciągam. Muszę tylko pamiętać, żeby wbijać je we właściwym kierunku.
Wiem, że może wygodniej jest w poprzek, ale ja już się tak przyzwyczaiłem i robię to odruchowo.:)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Mistrzyni Krawiectwa
Aileris - jeśli szpilka wsuwa się pod stopkę, to oprócz tego, że możesz uszkodzić maszynę - to masz niemal zagwarantowane zwichrowanie ściegu. Im cieńszy materiał, tym wichry większe. Jeśli materiał jest uchwycony przez stopkę i transporter - to szpilka już nic nie "zrobi lepiej". Tylko pogorszy.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

294 strony: « < 151 152 153 154 155 156 157 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.