Wersja do druku

294 strony: « < 176 177 178 179 180 181 182 > »

Świeżynek
--- Ostatnio edytowane 2014-01-02 23:34:30 przez Debocik ---
Stara Gwardia
Nie wiem czy jest cos na ten temat czy nie ma ,nie czytam na ten temat ,bo mi owerlock nie jest potrzebny
Tzn. W zwyklej masxynie wszystkie sciegi sa dwunitkowe (nitka gorna i dolna ) no chyba ,ze chce sie scieg podwojny ale wtedy sie zaklada igle podwojna.I jeszcze jedno - owerlock obcina nozykiem podczas szycia material ,a maszyna tego nie ma xd do pieciu nitek owerlok ma ,zgadza sie :)

Dziękuję bardzo!

:)
Stara Gwardia
I nie wiem po co sie Pan/Ty (nie wiem ile masz lat) tak bardzo denerwuje.Ja mam charakter wybuchowy ale jestem spokojny ,bo nie widze potrzeby denerwowania sie :) kazdy na tym forum jesli zechce to na pewno pomoze,jednak ja bym odsylal Cie/Pana do Pani Ani ,ktora wie bardzo duzo :)
Tzn. W zwyklej masxynie wszystkie sciegi sa dwunitkowe (nitka gorna i dolna ) no chyba ,ze chce sie scieg podwojny ale wtedy sie zaklada igle podwojna.I jeszcze jedno - owerlock obcina nozykiem podczas szycia material ,a maszyna tego nie ma xd do pieciu nitek owerlok ma ,zgadza sie :)

Dziękuję bardzo!

:)
Prosze :D
I nie wiem po co sie Pan/Ty (nie wiem ile masz lat)
To jest Internet, tutaj przyjęło się, że wszyscy zwracają się na "ty", bez względu na wiek, czy pozycję w społeczeństwie (oczywiście poza jakimiś formalnymi przypadkami, jak maile służbowe). Tak samo jest przykładowo w żeglarstwie. To nic, że masz (przykładowo) 16 lat, podczas rozmowy z żeglarzem będącym starszym od twojego ojca i tak będziecie się zwracać na "ty" (oczywiście jeżeli przykładowo okaże się, że poszedłeś do liceum, w którym ten człowiek Cię uczy, to tam nie wypada zwracać się inaczej, niż poprzez /Pan/).
Szpec od maszyn
owerlok w standardowej maszynie domowej jest dwunitkowy, a maszyna overlockowa może być nawet pięcio nitkowa? Dobrze rozumiem?
Źle rozumiesz, temat był poruszany wielokrotnie tyle że w różnych tematach i może ciężko odszukać. Spróbuję z grubsza usystematyzować.
W XIX wieku powstały maszyny szwalnicze których podstawowe założenie techniczne są stosowane do dziś. Dla łączenia materiałów ściegiem prostym lub łańcuszkiem powstała maszyna do szycia, dla obszywania brzegów materiału zabezpieczającym przed strzępieniem powstał overlock (spotykane nazwy overlock, owerlock, owerlok, dotyczą tej samej maszyny). Z biegiem lat każda z w/w maszyn była modyfikowana, przybywało funkcji/możliwości, aż do stanu jaki znamy obecnie. Przez cały ten czas rozwój wymienionych maszyn odbywał się odrębnie, gdyż różnice w budowie, konstrukcji i zasadzie działania są tak duże, że do dziś nie ma sensownego (obecnie ekonomicznego) sposobu aby te dwie maszyny połączyć w jedną. Powstałe z czasem funkcje maszyny do szycia umożliwiają zabezpieczenie krawędzi materiału, można to robić zygzakiem, czy milszymi dla oka ściegami nazwanymi umownie overlockowymi, ale nigdy maszyną do szycia nie uzyskamy efektu znanego z wykończenia krawędzi w "sklepowych" ubraniach - ten efekt daje overlock. Podsumowując, żadna maszyna do szycia nie posiada overlocka, nie jest go wstanie skutecznie zastąpić, a żaden overlock nie zastąpi maszyny do szycia. Czasami w handlu można spotkać opis "maszyna z overlockiem", nie wiem jak taki opis nazwać, oszustwo czy nieuczciwa praktyka?
Pogromca spamerów
no dzieki Bogdan,bo mialam to samo napisac
ale jak ktos czyta bez zrozumienia to tak jest
i jeszcze moze ktos by go odeslal do jakiegos artykulu (Aniu niedawno komus o tym pisalas-pamietasz?)-jest ktos chetny?
bo ja nie,szkoda mi czasu na pierdoly
Stara Gwardia
Ja na temat czym sie rozni standardowa maszyna od owerlocka nic nie znalazlem w necie xd
I nie wiem po co sie Pan/Ty (nie wiem ile masz lat)
To jest Internet, tutaj przyjęło się, że wszyscy zwracają się na "ty", bez względu na wiek, czy pozycję w społeczeństwie (oczywiście poza jakimiś formalnymi przypadkami, jak maile służbowe). Tak samo jest przykładowo w żeglarstwie. To nic, że masz (przykładowo) 16 lat, podczas rozmowy z żeglarzem będącym starszym od twojego ojca i tak będziecie się zwracać na "ty" (oczywiście jeżeli przykładowo okaże się, że poszedłeś do liceum, w którym ten człowiek Cię uczy, to tam nie wypada zwracać się inaczej, niż poprzez /Pan/).
Na naszym forum zwracamy sie tak jak zechce forumowicz.

Nie wydaje mi sie zebys byl starszym mezczyzna ,daje Ci max 25 lat ,patrzac na Twoja forme wypowiedzi xd

294 strony: « < 176 177 178 179 180 181 182 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.