294 strony: « < 175 176 177 178 179 180 181 > »
Świeżynek
![]() |
|
Skoro nie wiesz, to proponuję się nie wypowiadać. Nie wiem, czy to z chęci nabijania postów, czy z jakiejś innej nieznanej mi przyczyny?
Szukać szukałem, jednak nie mogę znaleźć na ten temat żadnych informacji. Wpisuję "Overlock i owerlok różnice", niestety nic nie mogę znaleźć, a nie mam pomysłu, jakiej innej frazy użyć, by coś znaleźć... |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
widocznie słabo szukałeś
żebyś wiedział, bardzo mi zależy na ilości postów jesteś tu świeżynkiem,mało wiesz na ten temat i ....... a z resztą ja bardzo nie lubię brzydko pisać,więc się powstrzymam overlock po polskiemu to po prostu maszyna do obrzucania http://pl.wikipedia.org/wiki/Owerlok --- Ostatnio edytowane 2014-01-02 22:41:58 przez roksanitka --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
i co? Chciałaś dokończyć "i dlatego pytasz"? Bo - właśnie - mało wiem! I dlatego napisałem kilka postów, żeby się dowiedzieć więcej. I tak, najpierw szukałem, jednak
widocznie słabo szukałem. Jednak inaczej nie potrafię. Dlatego pytam na forum ludzi siedzących w temacie. Miałem nadzieję, że ktoś powie mi, czym to się różni, bądź wskaże, gdzie mogę poczytać o różnicach.
to już dawno temu przeczytałem. Jednak tam jest tylko na temat owerlok. I dlatego zapytałem tutaj:
Ponieważ mam wątpliwości i jeżeli to nie jest to samo, to (cytując treść tego samego posta):
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
bo ja nie siedzę w temacie tylko w fotelu
a overlock i owerlok to to samo czytać trzeba trochę forum,nie raz o tym było-mowa o maszynach ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Debocik ,prosze abys grzeczniej sie wypowiadal ![]() Roksanitka to fachowiec i dobry czlowiek ,pomogla mi kupic porzadna maszyne i kazdemu chce pomoc. Te forum jest po to abysmy sobie pomagali. Nie zasmiecaj tego forum ![]() ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Overlock i owerlock ,trzeba lapac z angielskiego ,a z reszta wystarczy wklepac w allegro i zobaczyc czy wyskoczy maszyna budowa taka sama ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
owerlok w standardowej maszynie domowej jest dwunitkowy, a maszyna overlockowa może być nawet pięcio nitkowa? Dobrze rozumiem?
akurat angielski znam bardzo dobrze, ale słowa takiego, jak overlock, to pewnie przeciętny anglik (który nigdy nie miał do czynienia z krawiectwem) nie zna. Słownik mówi mi, że (ang) overlock = (pol) owerlok. Ale to, co zdążyłem przeczytać na tym forum (i nie tylko)n zdaje się przeczyć, jednak nigdzie nie znalazłem charakterystyki różnic. Skoro to takie oczywiste, proste i wiele razy wałkowane, to dlaczego nikt nie odeśle do konkretnego miejsca, gdzie przeczytam więcej na ten temat? Bo odesłanie tylko do artykułu na wikipedii odnośnie owerloku nic mi nie daje, jeżeli overlock jest czymś innym i nie ma na jego temat żadnych wzmianek w tym artykule (ani też osobnego artykułu o nazwie overlock)... EDIT: a treść polskiego artykułu owerlok i angielskiego artykułu overlock (na angielskiej wikipedii) jest tożsama, jednak:
--- Ostatnio edytowane 2014-01-02 23:27:00 przez Debocik --- --- Ostatnio edytowane 2014-01-02 23:30:30 przez Debocik --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tzn. W zwyklej masxynie wszystkie sciegi sa dwunitkowe (nitka gorna i dolna ) no chyba ,ze chce sie scieg podwojny ale wtedy sie zaklada igle podwojna.I jeszcze jedno - owerlock obcina nozykiem podczas szycia material ,a maszyna tego nie ma xd do pieciu nitek owerlok ma ,zgadza sie ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Do artykulu Cie nie odeslemy ,bo kazdy wie to z doswiadczenia ,a artykulow na ten temat nie ma duzo (jesli wg sa,nie przygladalem sie tej sprawie wczesniej) ________________________________________________________
|
294 strony: « < 175 176 177 178 179 180 181 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.